SED Medya Ziyaretinde Yerel Basının Sorunları Konuşuldu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi Nezir Çağlar, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener' i ziyaret etti. Ziyaret sırasında yerel basının karşı karşıya olduğu sorunlar da gündeme geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FRT TV mikrofonlarına konuşan Çağlar, yıllar önce Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu aracılığıyla tanıştığı Seda Köktener ile güçlü bir dostluk kurduğunu belirterek, "Bu dostluğu pekiştirmek amacıyla ziyarette bulundum. Seda Bey ve ekibi bizi büyük bir misafirperverlikle ağırladı. Kendilerine ve tüm SED Medya çalışanlarına teşekkür ediyorum," dedi.

Yerel basının yaşadığı zorluklara da değinen Çağlar, Türkiye genelinde yerel medyanın ciddi maddi ve manevi sıkıntılar yaşadığını ifade etti. "Küçük yerlerde yaşayan medya çalışanları, gazeteciler ve televizyoncular ne yazık ki tam bağımsız olamıyorlar. Bürokratik, siyasi ve çevresel baskılar, bu bağımsızlığı engelliyor. Ayrıca, büyüyen ekonomik krizle birlikte giderlerimiz de artıyor. Doların yükselmesi, mali yüklerimizi daha da artırdı. İlan gelirlerinde sütun santimi bazında artış olmasına rağmen ilan sayısındaki azalma, bu artıştan yeterince fayda sağlamamızı engelliyor," şeklinde konuştu.
Çağlar, yerel basının bu zorlukları aşabilmesi için hükümetin etkin bir politika geliştirmesini temenni ettiğini belirterek, Türkiye genelinde birçok gazetecinin ekonomik kriz nedeniyle memnuniyetsizlik yaşadığını vurguladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN