SEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDI

Seydikemer'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 103'üncü yılında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103'üncü yılına özel 103 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı açıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı istiklal mücadelesinin 103’üncü yıl dönümü Seydikemer’de coşku ve gururla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde tören gerçekleşti. Saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.
Törene; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin,  AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Seydikemer Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, AK Parti Seydikemer Kadın Kolları Başkanı ve meclis üyesi Zeynep Yalçınsoy, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Ercan, meclis üyeleri,  Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, muhtarlar, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, daire amirleri, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
TÜRK BAYRAĞI SEYDİKEMER SOKAKLARINI SÜSLEDİ
Resmi törenin ardından Seydikemer Kaymakamlığı binası önünden Kapalı Spor Salonuna kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşte Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı, Seydikemer sokaklarını süsledi. Yürüyüşün ardından Kapalı Spor Salonunda tören programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Başkan Otgöz’ün gençlerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti.
Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Talha Küyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Ercan yaptı. Ercan; “Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız” diye konuştu.
Programda Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Zeki Güngör ‘19 Mayıs Gençlik Marşı’ adlı şiiri okunup, Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı türkü ve şarkılar seslendirildi. Seydikemer Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı step gösterisi, Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi düzenlendi. Seydikemer Anadolu Lisesi, Seydikemer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü sporcularının düzenlediği güreş gösterisi, halat çekme yarışması ve penaltı atışları da kutlama programına renk kattı. 
 
SEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDISEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDISEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDISEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDISEYDİKEMER'DE 19 MAYIS TÖRENLE KUTLANDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN