Seydikemer'de Gastroantep'e yoğun ilgi

Kültürlerin Kardeşliği GASTROANTEP Yemek Şenliği kapsamında başta Gaziantep ili olmak üzere birçok ilin damak lezzetleri Seydikemerlilerle buluştu. Şenlik kapsamında ücretsiz olarak Sıra Gecesi etkinliği de düzenleniyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

Şenlik boyunca Gaziantep mutfağı, baharatları, çiğ köftesinden baklavasına, künefe sine varıncaya kadar bütün lezzetler Seydikemerlilerin beğenisine sunuluyor. Türkiye’nin en ünlü çiğ köftecisi Zeki Usta’nın da yer aldığı şenlikte misafir şehirler olarak Trabzon yaylalarından peynir çeşitleri, Erzurum’un cağ kebabı, gibi daha birçok çeşitli ürünler Seydikemerlilerin damak zevkine sunuluyor.

TÜM SEYDİKEMER HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM
Kültürlerin kardeşliği projesi kapsamında Seydikemer halkıyla buluştuklarını ve tüm Seydikemerlilere teşekkür eden Gaziantep Engelliler Derneği Federasyon Başkanı ve Fuar yetkilisi İbrahim Oğul, "Biz Seydikemer’e ilk defa geldik. Kültürlerin kardeşliği projeleri dahilinde Seydikemer’de kültürel ürünleri burada tanıtmaya, tanıştırmaya ve kaynaşmaya geldik. Sıra geceleri ekibi ile halkımıza sıra geceleri ziyafeti verdik. Sirk gösterileri yaptık. Burada Gaziantep’in baharatlarından, katmerine, baklavasına, künefesi gibi yöresel ürünleri burada Seydikemer halkına bir fuar şeklinde tanıtımını yaptık. Buradaki ilgi ve alakadan dolayı da biz çok memnun kaldık. Seydikemer halkı bizi yalnız bırakmadı. Biz bu festivali Seydikemer Belediyespor ile birlikte yaptık. Burada yapılan satışlardan Seydikemer Belediyesporada katkı sağladık. Sporun, kültürün, halkın bu bayrağın altında yaşayan insanların kardeşliği adına Seydikemer halkına da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN