Seydikemer'de Zabıta Ekipleri Fiyat Denetimi Yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, döviz kuru düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etmek amacıyla zincir marketlerde fiyat denetimi yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatıyla Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi yaptı. Döviz kuru düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol eden Zabıta Ekipleri; satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında incelemelerde bulundu. 
Marketlerde tek tek ürün raflarını gezen Ekipler, vatandaşın mağdur olmaması için raflardan aldıkları ürünlerin etiketlerini kasa fiyatları ile karşılaştırdı. Ekipler, fiyatı düşen ürünlerin fiyatının hemen etikete yansıtılması konusunda uyarılarda bulundu. 


DENETİMLER DEVAM EDECEK
Zincir marketlere yönelik yapılan denetimler hakkında Seydikemer Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Son günlerde döviz kurundaki düşüşlerin market fiyatlarına yansıyıp yansımadığı Zabıta Ekiplerimizin denetimiyle kontrol edilmiştir. Vatandaşların mağdur olmaması adına yapılan denetimlerde; temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulanıp uygulanmadığı, raftaki fiyat ile kasadaki fiyatın tutarlılığı, ürün gramajı, son kullanma tarihi gibi kurallar incelenmiştir. Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz denetimleri aralıksız bir şekilde devam ettirecektir” denildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN