Seydikemer TDİOSB Yatırımcılara Açılıyor

Türkiye'nin ilk süt OSB'si olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi projesinde (TDİOSB) 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren parsel ön tahsis çağrısına çıkılıyor. Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verilen başvurular 30 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında Seydikemer Kaymakamlığı’nda yapılan Seydikemer TDİOSB Tanıtım Toplantısı’nda katılımcılara seslenen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi projesinin bölge adına çok önemli bir proje olduğunu kaydederek,  
“Bu projede Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarımız yer alsın istiyoruz. Bu yatırım ulusal firmalara açıldığı takdirde çok kısa sürede dolacaktır. Birçok büyük firmadan bölgeye yatırım için teklif var. Ama bizim önceliğimiz belirttiğimiz gibi yerel yatırımcılardan yana” dedi. 
Seydikemer Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Vali Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak,  Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, ve yatırımcı adayları katıldı. 
Toplantı Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz’ın sunumuyla başladı. Şaşmaz, parsel büyüklükleri ve tahsisleri ile üst yapının nasıl yapılacağı konularında katılımcılara bilgi aktardı.  
Şaşmaz, OSB’de öncelikle katma değeri yüksek süt ürünlerinin üretilmesinin ve damızlık düve yetiştirme merkezi kurulmasının hedeflediğini modern süt işletmeleri inşa edilmesi amaçlandığını söyledi. 

BAŞKAN AKDENIZLI “YERLI YATIRIMCININ YANINDAYIZ” 
Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi projesinin önünün açık bir proje olduğunu kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Bu proje ileriye yönelik çok güzel bir proje. Tüm katılımcıların belirttiği gibi, bizde yatırımcıların yerli,  Seydikemer’li ve Fethiye’li olması yanındayız.Bu süreç içerisinde bana çok büyük firma yetkilisi geldi yatırım için. Ama biz yerli yatırımcı düşüncesindeyiz. Tüm yatırımcılarımızın ve yatırımcı olmak isteyen arkadaşlarımızın gönlü rahat olsun. Bu proje çok sağlam ve önü açık bir proje” ifadelerinde bulundu. 

VALİ AKBIYIK, “PROJEMIZIN ÖNÜNDE HIÇBIR ENGEL YOK” 
Projede gelinen son aşamaya ilişkin bilgi veren Muğla Valisi İdris Albıyık ise şunları söyledi; “Projemizin önünde hiçbir engel yok. Yollar yapılıyor, Eylül ayında su kuyusu açtıracağız. Enerji için trafo merkezi yatırım programına alındı. 2025 yılında tamamlanacağını ön görüyoruz. Bir sonraki aşama alt yapı projelerinin ihalesi. Bu projelerin gerçekleşmesi aşamasında çeşitli kredilerden de yararlanma imkanımız olacak.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN