Soğuk havalar geri geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hafta başından itibaren yağışların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların azalmasıyla birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği sahil kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don beklendiğinden çiftçilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından soğuk havalar ve yağışlara karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapılırken yapılan açıklamada,’’ Bölgemizin 07.03 2022 tarihinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle hafta boyunca azalması, hafta sonunda ise bölge genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece altına düşeceği tahmin ediliyor’’ ifadelerine yer verildi.


SICAKLIKLAR AZALIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren Antalya ve Muğla kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Isparta ve Burdur illerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Soğuk ve yağışlı hava ile birlikte rüzgârın, Perşembe günü Muğla çevrelerinde, Cuma günü bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. 
Sıcaklıkların azalmasıyla birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği sahil kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.
Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN