Sünnet şöleninde hedef bin çocuk

Fethiye Muhtarlar Derneği öncülüğünde gönüllü doktorlar, hemşireler ve sağlık memurları ile hayırsever işadamlarının destekleriyle sünnet şöleni düzenlenecek. Organizasyon kapsamında bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Konuyla ilgili olarak Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü ve birçok sünnet organizasyonu içerisinde yer alan Emekli Sağlık Memuru Ertan Bozkurt; muhtarlar derneğinde bir basın açıklaması yaptılar. Haziran ayı içerisinde kayıtların başlayacağı bildirilirken; operasyonlara doktorlar Deniz Dinçer ve Ege Kantarcıoğlu’nun destek vereceği belirtildi. Yine sünnetlerin ardından gerekli tedavi ve pansumanların hemşireler ve sağlık memurları tarafından yapılacağı kaydedildi. 

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü yaptığı açıklamada, “Fethiye’de hizmet sunan mahalle muhtarlar ve Fethiye Muhtarlar Derneği olarak, ilçemizde düzenleyeceğimiz sünnet şöleninin kayıtlarını 1 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 41 mahallemizde sünnet olmamış çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz organizasyonda hedefimiz bin çocuk… Bin çocuğumuzun hastane koşullarında, hijyenik bir ortamda doktorlarımız tarafından ücretsiz olarak operasyonu yapılacak. Tüm mahalle muhtarları olarak bu etkinlik için elimizi taşın altına koyuyoruz. İnşallah bin çocuğumuzun sünnet olmasını sağlayacağız. Burada isteğimiz ailelerin muhtarlığa ulaşmaları” ifadelerini kullandı. 

Emekli Sağlık Memuru Ertan Bozkurt açıklamasında, “41 mahallemizde tüm çocuklarımızı ücretsiz olarak sünnet edeceğiz. Toplu bir sünnet organizasyonu olmayacak. Operasyonlar 4 aylık süreçte, sağlık ekiplerinin nezaretinde steril bir ortamda yapılacak. Sünnetlerin ardından gerekli tedavi ve pansumanları da sağlık ekibi olarak üstleneceğiz. Programın her aşamasında dernek başkanımız ve muhtarlarımızla diyalog halinde olacağız. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu operasyonlar boyunca 2 doktorumuz, 2 hemşiremiz ve 2 sağlık memurumuz yanımızda olacak. Sünnetlerin büyük bir bölümünü Fethiye Devlet Hastanesi’nde veya özel bir hastanede yapacağız. Kontrolleri de aynı şekilde planlıyoruz. Kısmetse güzel ve verimli bir çalışma planlıyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN