Tavuk Tantuni: Fethiye halkının sevdiği lezzet

38 yıllık tantuni ustası Fuat Ümmet, 2008 yılından beri Mersin tantunisinin eşsiz lezzetini Fethiye halkı ile buluşturuyor. Ümmet, Fethiye halkının et tantuni yerine daha çok ekonomik olduğu için tavuk tantuniyi tercih ettiğini belirtiyor. Ancak her iki çeşidin de büyük ilgi gördüğünü ve tantuninin Fethiye mutfağında önemli bir yer edindiğini vurguluyor.

Tavuk Tantuni: Fethiye halkının sevdiği lezzet

Usta tantunici Fuat Ümmet, Mersin tantunisinin Fethiye'de büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Özellikle ekonomik olması nedeniyle tavuk tantuni, yerel halkın tercihi oluyor. Ancak et tantuninin de sevenleri olduğunu ve her iki çeşidin de Fethiye mutfağında önemli bir yer edindiğini vurguluyor.

Tavuk Tantuni: Fethiye halkının sevdiği lezzet

“Tantuninin Sırrı Sosunda”
Fuat Ümmet, “Mersinliyim. 38 yıllık ustayım. Fethiye halkını 2008 yılından itibaren Mersin tantunisi ile tanıştırdık. Fethiye halkı ise et tantuniye göre ekonomik olduğu için tavuk tantuniyi daha çok tercih ediyor. Fethiye halkı ise tantuniyi severek yiyor. Tantuninin püs noktası ise içinde kullanılan soslar… Ekmek arası ve dürüm şeklinde ise servis ediliyor.” dedi.