Turizm Derneği'nden Vali'ye ziyaret

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizmden kaçak yapılaşmaya ve çevre kirliliğine kadar bir çok konu konuşuldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Işıl Sungur’un başkanlığa seçilmesinin ardından aktif olarak çalışmalarına ağırlık veren Fethiye Turizm Derneği bölge turizmi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Turizmin çeşitlendirilmesi ve gelişmesi anlamında çalışmalar yapan Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizmin geleceği ile ilgili konular üzerine sohbet edildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı antik pedal projesinin nasıl uygulanacağı hakkında misafirlerine bilgiler verdi.
 “MUĞLA BİSİKLET DOSTU ŞEHİR OLACAK”
Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili düşüncelerini paylaşan Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur “Sayın Valimiz ile Muğla’nın bisiklet dostu bir şehir yapılması ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Gelecekte Muğla’da spor turizmi, sağlık turizmi, agro turizmi ileride nasıl önem kazanacağı hakkında sohbet ettik. Agro turizm için tarım atıklarının toplanması projesinin hayata geçirildiğini ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olduk. Sayın Valimize Sultaniye Kaplıcası ve Gebeler Kaplıcası halkında beklentilerimizi ilettik. İleride eko turizm bölgeleri halkında beklentilerimizi anlattık. Ziyarette ayrıca Muğla İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Marmaris’ten canlı bağlantı yaparak antik pedal projesinde ve bisiklet dostu şehir için neler yaptıkları hakkında anlatımda bulundu” dedi. Turizm Derneği'nden Vali'ye ziyaret
“KAÇAK YAPI VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ’Nİ KONUŞTUK”
Kaçak yapılaşma ve çevre kirliliği üzerine de konuştuklarını anlatan Işıl Sungur “Kaya Köyü’nde Gemile Koyu’ndaki ve diğer koylardaki kaçak yapılaşmalar konumuzdu. Halk plajları sayılarının arttırılması ve nasıl olması gerektiği halkında bizimle fikirlerini paylaştı. Körfezimizin kirliliğinin arttığını ve çözüm sürecinin başlaması isteğimizi ilettik. En önemlilerinden biri de Fethiye Antik Tiyatro’nun restorasyonunun tamamlanması ve  hizmete girmesi konusunda beklentimizi ve sonuca ulaşmamız gerekliliğinin önemini dile getirdik” dedi. 
“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BEÇİN KALESİNİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Fethiye Kalesi’nde devam een çalışmalar ile ilgili de görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Işıl Sungur “Fethiye Kalesi’nin restorasyonunu yapan Prof. Dr. Kadir Pektaş ile canlı bağlantı ile kazı hakkında bilgi aldık. Ayrıca Menteşe Beyliği’nde başkenti olan Beçin Kale’si UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Şimdilik ancak ilerie kalıcı olmasını bekliyoruz. Fethiye Kalesi için aynı düşünceler içinde olduğumuzu ifade ettik. Sayın Valimize İl Turizm Müdürümüz Zekeriya Bingöl’ün himayesinde ve Prof. Dr. Kadir Pektaş liderliğinde Beçin Kalesi ziyareti için söz verdik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN