ZİRAAT ODASI'NDAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile basın açıklaması yaptı. Karayiğit açıklamasında çiftçilerin Çiftçiler Günü'nü kutladı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

14 Mayıs tarihinde kutlanan Çiftçiler Günü nedeni ile Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit basın açıklaması yaptı. Fethiye Ziraat Odası’nda yapılan basın açıklamasında çiftçilerin Çiftçiler Günü’nü kutlayan Kenan Karayiğit “Çiftçilik dünyanın en kutsal mesleğidir. Bayramı, tatili olmadan ülkesi için fedakârca çalışan, alın terinin karşılığını alamamasına rağmen yine de sabrederek üretmeyi düşünen, kalbi vatan sevgisiyle çarpan çiftçilerimizin bir Çiftçiler Gününü daha kutluyoruz” dedi.


“ÇİFTÇİLİK ZOR MESLEKTİR”
Yıllarını tarım sektörüne vermiş biri olarak çiftçileri anladığını ifade eden Karayiğit “Çiftçilik zor meslektir. Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçilerimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Büyük emeklerle ve fedakârlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, yılın her günü başımızın tacıdır” diye konuştu.


“ÇİFTÇİLERİMİZ HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERMEKTEDİR”
Çiftçilerin çok büyük sorunları olduğundan bahseden Karayiğit “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “efendimiz” dediği çiftçimiz efendi yaşamanın çok ötesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Sektörde girdi maliyetlerinin çok yüksek olması ve pazarlama sorunlarından dolayı, çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Üreten, ürettiği ile ülkesini hatta dünyayı besleyen Türk Çiftçisi hak ettiği değeri görememektedir. Ancak bizler; çiftçimizin sesi, temsilcisi olmaya, onların sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.


“ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE TÜRKİYE HATTA DÜNYA AÇ KALIR”
Çiftçilerin üretim yapmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Karayiğit “Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğine ve huzur ortamına katkı sağlaması için uğraşan, tek amaçları üretmek, üretirken insanca ve namerde muhtaç olmadan yaşamak arzusuyla toprağı işlemeye gayret eden çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü şahsım ve Odamız adına kutluyor, ürünlerinin bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını diliyorum. Ve son olarak çiftçi üretmezse Türkiye hatta dünya aç kalır diyorum” dedi.


“HALİN İÇİNDE Kİ KAPALI ALANIN EYLÜL-EKİM GİBİ BİTECEK”
 Konuşmasının son bölümünde Fethiye Sebze Meyve Hali’nde yaşanan sıkıntılara değinen Karayiğit “Birde Muğla ve Fethiye çiftçisine katkılarından dolayı Muğla Belediye başkanı Osman Gürün’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Fethiye çiftçisi adına bunları başlıca kalem olarak alırsak yerel tohum bankacılığının yerel tohuma verdiği destek, kadın çiftçilerimize keçi dağıtımı, her çeşit fidan dağıtımı ve Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinin kurduğu toprak, su, yaprak, tahlil laboratuvarı son model çiftçilerimizin sorunlarını çözen. Ve geçenler de bahsetmiştim Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün ve Hal Müdürü Engin Bey’le Orman Müdürümüzü ziyaret etmiştik. Ziyaretimizin sebebi halin içinde ki 10 dönüm alt yapısını Osman Başkanımızın yapmış olduğu kapalı alan çiftçilerimizin kışın yağmurdan yazın güneşten korunacağı, içerişinde kantinin ve lavaboların olacağı tesis için yapmış olduğu ayırttığı para için ve bu tesisi çiftçilerimize kazandıracağı için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. En kısa sürede bu halin içinde ki kapalı alanın Eylül-Ekim gibi bitecek. Çiftçilerimiz ne yağmurdan ne de güneşten etkilenmeyecekler. Aynı zaman da bu yeri biliyorsunuz fuarlar yapıyoruz, fuarlarda da kapalı alan ve ziyaretçi bakımından zorluklar çekiyoruz. Osman Başkanımızın turizm fuarı, tarım fuarı başka etkinliklerden dolayı buraları da bize kullanacağımızın sözünü almıştık. Tekrar başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN