Ziraat Odası'ndan Zeytin Satışı

Fethiye Ziraat Odası'nda zeytin fidanı satışı başladı. Gemlik 21 serisi mavi bandrollü zeytin fidanı satışı Ziraat Odası Fethiye Şubesi'nde satılıyor. 1 yaşındaki fidanlar 13 TL, 1.5 yaşındakiler 16 TL'den satışta.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ziraat Odası'ndan Zeytin Satışı

Ziraat Odası Fethiye Şubesi tarafından bir ila bir buçuk yaşındaki Gemlik 21 serisi mavi bandrollü zeytin fidanı satışı başladı. Zeytin fidanlarının 1 yaşındaki 13 TL, 1.5 yaşındakiler 16 TL’den satılıyor.Zeytin fidanı satışı hakkında açıklama yapan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit “Zeytin satışlarında bu sene biraz geç kaldık. Çünkü önce havalar çok sıcak gitti. Sonrasında beklediğimiz gibi yağmurlar başladı. Yağmur bizim için çok önemli. Yağmur zamanında da fidanlar çiftçilerimizin elinde kuruma yapmasın diye biraz geç kaldık. Zeytin fidanlarımız şu anda gelmiş bulunuyor. Bu fidanlarımız Gemlik 21 serisi mavi bandrollüdür. Hem yağlık hem sofralıktır. Zeytinlerimiz 1-1.5 yaşındadır. Çok talep var. Sizin aracılığınızla vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Fethiye Ziraat Odası’ndan 1 ve 1.5 yaşında gemlik 21 serisi mavi bandrollü zeytin fidanı temin edebilirler. Fiyatlarımıza gelince 1 yaşındaki fidanlar 13 TL, 1.5 yaşındakiler 16 TL olaraktan satışa sunuldu. Önümüzdeki hafta da narenciye çeşidi yani vaşinton portakal, enterdonat limon, yediveren limon ve mandalina çeşidi gelecek. Bunları da çiftçilerimiz ihtiyaçlarına göre buradan temin edebilirler” dedi.
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in zeytin fidanı satışı konusunda yaptığı açıklamanın ardından Ziraat Mühendisi Gökçen Sertkaya zeytin fidanının ne şekilde dikilmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Gökçen “Bu yöreye artık gemlik getiriyoruz. Genelde sahil bandında gemlik dikiliyor. Gemlik öneriyoruz. Dikimde en önemli şey çukur açtıktan sonra tüp hizasında bitirilmesidir. Derin dikildiğinde yüzde 80-90 zeytinlerin kurumasına sebep oluyor. Kök boğuluyor ve çürüyor. Bu nedenle açtığımız çukurun altını toprakla doldurup tüpü yerleştirdikten sonra açıp tüp hizasında dikmeleri en önemli konudur. Hayvan gübresi de temin edilirse daha sağlıklı olacaktır” dedi.