Abaküs Türkiye'nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye’de bilişim, eğitim ve mühendislik alanlarında Türkçe içerikleri yaygın hale getirmek, bilişim okur yazarlığına katkıda bulunmak, özgün içerikler üretmek amacıyla yayın hayatına başlayan Abaküs  Bilişim Kaynağı, kısa zamanda okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza attı.
Güneş Okan imzasıyla çocuklar ve gençlerle buluşan Abaküs Kitap, bugüne kadar Bilgi Güvenliği ve Bilişim Hukuku, Proje Yönetim Süreçleri ile Yazılım Test Mühendisliği gibi birçok kitabı ile detaylı bilgilerin yanı sıra, sektörde yeni yetişen gençlere bu alanda profesyonel olarak ilerleyen veya ilerlemek isteyen kişilere önemli bir yardımcı kaynak görevini görüyor. 
Diğer yandan Maker Eğitim Kitaplığı ile kodlama konusunda çocuklar için ilk sayılabilecek yayınlar üreten Abaküs Bilişim Kaynağı, oyunlaştırmadan üç boyutlu yazıcı yapımı kullanımına uzanan içerikleri sayesinde de farklı kesimlerden oluşan yenilikçi bir okur kitlesine ulaşıyor. 
GÜNEŞ OKAN KİMDİR?
1994 yılında Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra uzun yıllar yazılım sektöründe çalışmış ve iş hayatında çalışırken, eş zamanlı olarak önce Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Ardından yüksek lisansını Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri dalında tamamladı. Mesleğinde 26. yılı yazılım test mühendisliği alanında da 13.yılını finans, banka, telekomünikasyon, otomotiv, lojistik ile ilgili firmalarda farklı farklı projelerde yazılım uzmanı, donanım uzmanı, yazılım test mühendisi, yazılım test yöneticisi olarak görev alarak çalışmıştır. İyi derecede İngilizce, orta seviye İspanyolca ve başlangıç seviyesinde Rusça bilmektedir. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN