50 Girişimciye 1'er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1'er milyon lira hibe verilecek.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB); Denizli Ticaret Odası (DTO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Aydın Sanayi Odası (AYSO) ile bir ilke imza attı. KOSGEB ile üç oda arasında, Güney Ege illerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1'er milyon lira hibe verilecek.
İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı çerçevesindeki Gıda İle Makine İmalatı Sektörlerinin Gelişmesine Yönelik Teknolojik Girişimciler Teklif Çağrısına Dair İş Birliği Protokolü, 21 Eylül Perşembe günü KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'un katılımıyla DTO toplantı salonunda imzalandı.
Ev sahibi olarak törenin açış konuşmasını yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Bölgemizdeki üç oda bir araya gelerek ülkemizde bir ilke daha imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Geri ödemesiz ve 1 milyon lira üst limitli toplamda 50 milyon liralık hibe desteğimizi böylelikle devreye sokacağız.” dedi.
KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan ise çağrı kapsamında verilecek hibenin detayları ve şartları konusunda bilgi verdi. Başkan Urhan, “Bu çağrı ile Denizli, Aydın ve Muğla illerinde gıda ve makine imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik çözümler sunabilecek teknolojik iş fikirlerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Bu çağrıda, 35 yaşın altındaki girişimcilerimizden başvuru alacağız. Girişimcilik ekosisteminde daha fazla yer alabilmesi adına, kadın girişimcilerimiz için yaş haddi koymadık. Yine bir diğer başvuru şartımız da girişimcilerimizin işletmesini Denizli, Aydın veya Muğla illerinde kuracak olmalarıdır ve faaliyetlerine bu illerde devam edecek olmaları da önemlidir. Böylelikle, girişimcilerimizin kendi illerinde faaliyet göstererek ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlamasını amaçladık. KOSGEB tarafından değerlendirmeye alınacak teknoloji tabanlı iş fikrinin sahibi girişimcilerinden uygun görülen 50 girişimcimiz, Denizli ABİGEM'in vereceği eğitim ile Denizli Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanacak mentorluk hizmetinden faydalanacak. Eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan girişimcilerimiz, destek programımıza başvuru yapmaya hak kazanacaklar. Başvuruları kabul edilip dosyaları onaylanan hibe almaya hak kazanacak girişimcilerimizden, fikirlerini hayata geçirmek üzere işletmelerini 6 ay içinde kurmalarını isteyeceğiz. İşletmesini bu çağrımız kapsamında kuran girişimcilerimize makine, teçhizat ve yazılım desteği olarak 400 bin liraya kadar, bunun yanı sıra istihdam için 400 bin liraya kadar, kira, ofis donanımı ve hammadde giderleri için 150 bin liraya kadar, mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği kapsamında ise 30 bin liraya kadar, işletmesinin kuruluş giderleri için de 20 bin liraya kadar olmak üzere toplamda 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Üç ilde toplamda da 50 girişimcimiz için 50 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacağız. Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan çağrıya böylelikle çıkmış olduk. Bundan sonraki süreçte de farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak sektörel ve bölgeye özgü çağrılar yapacağız. Girişimcilik ekosistemindeki bütün paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme