Dastar farklı kültürlere tanıtılıyor

Fethiye'nin Yeşilüzümlü beldesi, 'Dastar' adı verilen dokumalarıyla ünlüdür. Geleneksel yöntemlerle dokunan Dastar, pamuk, yün ya da ipek iplikler kullanılarak yapılıyor. Dokunan her parça birbirinden farklıdır ve bir eşi daha yoktur. İster başörtüsü, ister şal ya da dekoratif aksesuar amaçlı olarak kullanılan bu ürünler Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen panelde tanıtıldı.

FAO (Food and Agricultur Organizasyon) açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla kurulmuş, birleşmiş milletlerin uzmanlık kuruluşu FAO, 18 ülkeden 60 kişilik heyet ile 11 Ekim Cuma gününe kadar Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda panel gerçekleştirecek. Program kapsamında düzenlenen sergide Yeşilüzümlü bölgesine ait dastarın da tanıtımı yapıldı.

“Üzümlü Dastarını Tanıtıyoruz”

Yelda Durukan, “Burada Üzümlü dastarımızı tanıtıyoruz. Güzel bir etkinlik ve geniş kapsamlı. Ürünlerimiz için güzel bir etkinlik. Üzümlü dastarı, üzümlü bölgesine ait bir ürün. Tezgâhlarda pamuk ipliği ile dokunuyor. Elbise, şal gibi çeşitli yerlerde değerlendiriyoruz. Tanıtım açısından güzel bir etkinlik. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bakmadan Geçme