Fethiye Orman Genel Müdürlüğü, Uluslararası 15 ülkenin çalıştay düzenledi

Fethiye Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda Uluslarası 'Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkasya'daki NWEP'ler üzerine bölgesel bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Fethiye Kayamakamı İsmail Hakkı Ertaş, Orman Müdürlüğü Genel Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Orman Bölge Müdürü , 15 Ülkeden bir çok davetli ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmalarının ardından Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Türkiye' nin incisi olan Fethiye' mize hoş geldiniz diyorum. Fethiye' de çok değişik dallarda etkinlikler düzenliyoruz.

Sporla ilgili, sanat ve kültürel etkinlikler olmaktadır. Ama bizim desteklediğimiz diğer bir bölümde bilimsel çalışmaların ne kadar çok yapılırsa o kadar Fethiye' yi geliştireceğine inanıyorum. Bu çalışmalardan birini şuan gerçekleştiriyoruz. Orman Genel Müdürlüğüne, Orman Mühendisler Odasına çok teşekkür ediyorum. FAO' ya hoş geldiniz diyorum. Ve her zaman Fethiye'mize bekliyoruz” dedi.

“Fethiye' de kış turizmini arttırmak için bu çalıştayların yapılmasını önemsiyoruz”
FAO (Food and Agricultur Organizasyon) gibi organizasyonları desteklediğini ifade eden Ertaş, Fethiye için önemli olduğunu belirtti. “Fethiye' miz turizmi, denizi ile ünlü ama yüzde 70 ormanla kaplı, bu da büyük zenginlik. Fethiye'miz 41 mahalleden oluşuyor. Resmi nüfus 177.000 kişi gözükmesine rağmen yazın 1 milyonu geçiyor. Bizim en ünlü yerimiz Babadağ' dır. Yamaç paraşütü yapılıyor, burada çok ünlüdür.

Sezonda ortalama 230.000 atlayış gerçekleşti. Fethiye' de kış turizmini arttırmak için bu çalıştayların yapılmasını önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“15 Ülkeden gelen misafirlere Fethiye'mizin orman güzelliklerini tanıtıyoruz”
Genel Müdürlüğü Başmüfettişi İsmail Belen, basın mensuplarına çalıştay hakkında bilgi verdi. Bu organizasyonun 15 ülkeden gelen misafirlerle Fethiye'yi tanıtmak ve anlatmak anlamında ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. ““ Bugün burada bölgesel bir çalıştay yapıyoruz. Güneydoğu Avrupa, Orta Asya ve Balkanlardan 15 ülkeden oluşan misafirlerimiz var. Ayrıca FAO genel merkezinde, FAO'nun Budapeşte'deki genel müdürlüğünden ve Ankara'da bulunan Orta Asya genel müdürlüğünden misafirlerimiz var. Burada odun dışı ormancılık ürünlerinin Türkiye ekonomisine Dünya ekonomisine katkısını değerlendireceğiz. Arkasından bütün dünya da yayınlanacak bir rehberin hazırlıklarını gözden geçiriyoruz” dedi.

“Fethiye kereste dışındaki odunların merkez konumlardan birtanesi”
“Burayı seçmemizdeki gerekçemiz ise Fethiye , başta çambalı olmak üzere defne, kekik, türüf mantarı gibi odun dışı orman ürünü olarak isimlendiren ormandan elde edilen kereste dışındaki odunların merkez konumlardan birtanesi. Dünya'daki çambalı üretiminin yüzde 70'ini burada yapılıyor. Buradaki misafirlerimiz çambalının üretimi, korunması noktasında son derece ilgililer bunları paylaşacağız.

Programımız 4 gün devam edecek. Programımıza Ticaret odası başkanımız katıldı. Orman Bölge Müdürümüz katıldı. Yine 15 ülkeden misafirlerimiz katıldı. Perşembe günü arazi gezimiz var. Cuma günü son günü” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme