Fethiye Salı Pazarı Esnafı Sercan Karabulut: 'Biz şuan sürümden kazanıyoruz'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her Salı kurulan Salı Pazarı'nda üreticiler, yaşanan fiyat düşüşlerine rağmen satışlarda durgunluk olduğunu belirtiyor. Kardan değil sürümden kazandıklarını ifade ediyorlar.

Fethiye Salı Pazarı esnaflarından Sercan Karabulut haftayı değerlendirdi. Hem üretici hem satıcı olan Karabulut pazarda artık kimse iyi satış yapamıyor, eskisi gibi para kazanamıyor dedi.

“Maliyetler fazla, gübre, mazot, ilaçlar hepsi ateş pahası”
Fiyatların artışını artan maliyetlere bağlayan Karabulut kar oranının düşük olduğunu ifade etti. Karabulut “Pazarda satış için çok çeşit var ama fiyatlar pahalı. Bu tezgaha gelene kadar yapılan maliyetler fazla, gübre, mazot, ilaçlar hepsi ateş pahası. Bunlara harcadığımız masrafı müşteriye yansıtamıyoruz. Alım gücü düşüyor o zaman da bizim kazancımız düşüyor. 35 liraya patates aldık, satışımız 18 liradan, Soğanı 10 liradan alıyoruz, 10-15 liradan satıyoruz. Maliyet yüksek, kar oranı düşük. Yüzde 5-10 kar etmek kar olmuyor çünkü o da masraflara gidiyor” şeklinde konuştu.

Kar yapamadıklarını ifade eden Karabulut sürümden kazandıklarını vurguladı. “Biz şuan kardan değil, sürümden kazanıyoruz. 1 kg satsak bu aradaki azıcık karı da kazanamayız” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR