Fethiyeli aktar Mustafa Gezer 'Mevsim geçişlerinde Udi hindi tozunu kullanmakta fayda vardır'
Sonbaharın gelmesi ve havaların bir türlü bir ayarda olamaması sebebiyle soğuk algınlığı riski yükseliyor. Bağışıklık sistemimizi korumak için neler yapmalıyız. Sizler için Fethiyeli Aktar Mustafa Gezer'e sorduk.
Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip bunların hepsi sonbahar hastalığı. Sonbaharda hasta olmamak için bir dizi önerilerde bulunan Fethiyeli Aktar Mustafa Gezer, “Mevsim geçişlerinde Udi hindi tozunu kullanmakta fayda vardır. Bu tozu karanfil tozu ile beraber karıştırıp bal ekleyip macun gibi kullanıyorsunuz. Boğaz ağrılarına ve bağışıklık sistemi güçlendirmekte çok iyi gelir. Eğer bunun içine zerdeçal ve zencefil eklerseniz muhteşem bir karışım olur. Ama sağlıklı olması için bal ile tatlandırılmalıdır. Ihlamur ve Adaçayı klasikleşmiş doğal yöntemler. Ama son zamanlarda Hibiskus çayı C vitamini ve bağışıklık takviyesi için çok tüketiliyor” dedi.
Bitki çayları hafife alınmamalı
“Halk arasında otlar ve bitkiler “ne işe yarayacak” diye küçümsenir ama eskiden ilaç yoktu ve çareyi şifalı otlarda buluyorlardı. Her şeyin fazlası zarar, bitki çaylarını fazla tüketince tansiyon, şeker gibi rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bizim verdiğimiz ölçüler rahatsızlık vermeyecek ölçülerdir.”
Soğuk algınlığında yeni çözüm: "Udi hindi tozu"
"Udi hindi tozu", genellikle çeşitli sağlık faydaları olduğu düşünülen bir bitki tozudur. Udi hindi, özellikle geleneksel tıpta kullanılan, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinen bir bitkidir. Bu toz, genellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirim sorunlarını gidermek ve genel sağlık için destek sağlamak amacıyla kullanılır. Udi hindi tozu, doğal bir takviye olarak bazı yiyeceklerde veya içeceklerde kullanılabilir. Ancak, kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak faydalı olabilir” şeklinde konuşan Fethiyeli Aktar Mustafa Gezer, bu mevsimde herkes sağlığına dikkat etsin dedi.