Ftso'dan Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza'yı ziyaret etti. Başkan Çıralı, ziyarette pandemi nedeniyle ara verilen Yunanistan vize hizmeti uygulamasının devam etmesi için FTSO bünyesinde Yunanistan vize ofisi açılması talebini Başkonsolos Despoina Balkiza'ya iletti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Fethiye'de Yunanistan vizesi için ciddi bir talep olduğunu, FTSO'nun pandemiden önce 2 haftada bir cumartesi günleri Yunanistan Başkonsolosluğu ile işbirliği içinde vize hizmeti verdiğini hatırlatan Osman Çıralı, bu hizmeti bir adım öteye taşımayı arzu ettiklerini söyledi. FTSO bünyesinde, Yunanistan vize ofisi açılması için fiziki, idari ve prosedüre dair tüm şartların hazır olduğunu anlatan Başkan Çıralı, FTSO'nun vize ofisi için talebini Başkonsolos Despoina Balkiza ile paylaştı.
Fethiye'ye vize ofisi açılması
Fethiye'nin gözbebeği Kayaköy'ün iki ülke halkları arasındaki ortak kültürün sembolü olduğunu ifade eden Osman Çıralı, şunları söyledi:
“Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu'nun Odamıza sağladığı destekle, 15 Haziran 2019 tarihinden Mart 2020 tarihine kadar Odamız bünyesinde vize başvurusu hizmeti verdik. Bu 6 aylık süreçte toplam 205 kişinin vize başvurusunda bulunduğu dikkate alındığında, bölgemizdeki potansiyel ortaya çıkacaktır. Başta üyelerimiz olmak üzere bölge halkı İzmir veya Marmaris'e gitmek yerine Odamızdan direk vize başvurusu yapabildikleri için bu hizmetten memnun kalmışlardı. Küresel salgın nedeniyle çok talep gören bu hizmetimize ara vermek zorunda kaldık. Dolayısıyla başta iş insanları üyelerimiz olmak üzere bölge halkının işlerini kolaylaştırmak ve vize alma süreçlerini hızlandırmak adına, sizin de yardım ve desteğinizle, Odamız bünyesinde bir vize ofisi açılmasını talep ediyoruz. Bu vize ofisinin iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin sağlamlaşması fırsatını da verecektir. Vize ofisinin olmasının getireceği fırsatları değerlendirmeniz ve bize yardımcı olmanız hususunda sağlayacağınız destek bizler için çok değerlidir.”
Ziyarette ayrıca aynı kültürü ve benzer yaşantıları paylaşan Türk ve Yunan halkları arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi için yapılabilecekler ele alındı. Başkonsolos Balkiza da küresel salgın nedeniyle sekteye uğrayan iki ülke turizminin eski günlerine dönmesi dileğini FTSO heyeti ile paylaştı.
Başkan Çıralı, Başkonsolos Balkiza'ya Fethiye'nin coğrafi işaretli ürünleri Kaya inciri çifte kavrulmuş Fethiye tahini, Üzümlü dastarının yanı sıra Fethiye balı ve zeytinyağının yer aldığı sepet ile FTSO'nun Babadağ Bitkileri kitabı, Likya Yürüyüş Yolları kitabı ve Şükrü Gürel'in “Tarihi Fotoğraflarla Fethiye” kitabını hediye etti.

Bakmadan Geçme