Maria Ekmekçioğlu: 'Fethiye gastronomi kültür ve dostluk festivali müthiş geçiyor'

Fethiye Belediyesinin düzenlediği Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivalinde gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu festival hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kültür, dostluk ve lezzet için çok önemli bir festival dedi.

Fethiye Beşkaza Meydanında düzenlenen Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin organizasyonunda önemli rol oynayan gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu festival ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Birçok şehri birleştirdiğini ifade eden Ekmekçioğlu dostluk, kültür, yemek festivali yapmış olduk dedi. “Bu sene Fethiye gastronomi kültür ve dostluk festivalimizin ikinci senesi Belediye Başkanı Alim Karaca ve eşi Çiğdem Hanım ile el ele verdik. Geçen sene böyle bir festivali başlattık. Bu sene de ikincisini yapıyoruz. Tabii ki mutluyuz çünkü Yunanistan'dan Atina, Selanik, Midilli, Rodos Adası, Mikolos Adası, California'dan İstanbul'dan çok ayrı yerlerden gazeteciler şefler gelip bizim bu festivalimizi bütün dünyaya duyurmak için el ele verdiler. Bende bu festivalin bir ortağı olarak bir başlangıç noktası olarak Çiğdem Hanım ile beraber çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fethiye Belediyesi çok çalıştı. Görüyorsunuz ki müthiş bir organizasyon oldu. Standlar yarışacak, mahalleler yarışacak, şefler yemekler yapacak, danslar olacak. Yunanistan'dan opera sanatçıları geliyor, bize müzikler dinletecekler. Hakikaten çok güzel dostluk, kültür, yemek festivali yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Benim menülerimin teması her zaman toprak ve denizin aşkıdır”
İlham aldığı durumları ve menülerini anlatan Maria Ekmekçioğlu, oğlu Pascal'ın tariflerini bir sonraki nesillere aktaracağını ifade etti. “Benim menülerimin teması her zaman toprak ve denizin aşkıdır. Yani toprak ana bana ne veriyorsa deniz bana ne veriyorsa ben onları birleştirip menüler yaratıyorum. Genelde ot, balık benim ana malzemelerim son yıllarda oğlum Şef Pascal, benden sonra bütün bu menüleri devam ettirecek. Maria'nın bahçesini, Fethiye'ye getirdik ve bu işi Orka Grup, Torunoğulları ailesiyle yapıyoruz. Mayiskas Restoran, Şövalye Adası'na getirdik. Oğlum şef Pascal ile Ercan Torunoğulları güzel işler yapıyorlar. İki genç adam bu işi yıllar boyunca yapacağını düşünüyorum. Keyifli bir yaz sezonu geçti ve yapılan yemekler dünyanın her yerinden gelen misafirlere sunuldu. Yemekle uğraşmak, her zaman keyifli…” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR