TARIM FUARI ÜRETİCİYİ BEKLİYOR
Pandemi nedeniyle 2 yıldan bu yana düzenlenemeyen Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı 11. Kez kapılarını açtı. Fuara ürünlerini tanıtmak için 170'e yakın firma katıldı. Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı'ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden katılımcı firmalar Fethiye ve bölgedeki üreticileri fuara beklediklerini ifade ettiler.
Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı 2 yıl aradan sonra 11. Kez kapılarını açtı. Pandemi nedeni ile verilen 2 yıllık aradan sonra yoğun katılımın gerçekleştiği fuarda firmalar bölge üreticisini fuara bekliyor. Traktörden tohuma kadar çiftçilerin kullandığı her türlü ürünün tanıtımının yapıldığı fuarda sera malzemeleri satışı yapan Secaattin Akgün “İstanbul merkezli bir firmayız. Sera örtüleri üretiyoruz. Bu özel üretilen ve özel katkılı bir sera örtüsüdür, mukavemet değerleri güçlü örtülerdir. Uzun ömürlü. Çiftçilerimizin bütün girdi maliyetleri arttığı gibi de ürün fiyatları da arttı. Biz bir fabrikayız ve burada bayilere dağıtım yapıyoruz. Fethiye'deki fuara ilk defa katıldık ama Türkiye'deki ve yurtdışındaki fuarlara katılıyoruz. İlk gün yavaştı sessizdi. Fakat yavaş yavaş açılacağına inanıyoruz. Yarın daha iyi olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Tohum ve fide satışı yapan bir firmanın yetkilisi Özgür Özdemir “Tohum ve fide odaklı çalışıyoruz. Antalya tarım yaklaşık 15 yıldır kendi ıslahını yapıyor, domates, biber, patlıcan bu alanlarda kendi ıslahını yapan bir firma. İthal segmentimiz ve yerli ürünlerimiz de var. Fethiye Fuarı'na devamlı katılıyoruz. Burada üreticilerimiz tamamen kaliteli, verimli, güzel bir üretim yapıyorlar. Onda bir problem yok. Ama burada çözülmesi gereken kısım biraz daha pazar bölümü. Genel olarak ürün fiyatları son bir hafta içerisinde artış gösterdi ama bunun devamlı olması gerekir. Bu da pazarla alakalı bir durum. Tabi yurt içerisindeki pazardan ziyade, ihracat bunun için önemli bir yer teşkil ediyor. Bunun bir tarım politikası halinde, uygulanabilir olması gerekiyor. Üreticimizin burada biraz desteklenmeye ihtiyacı var. Devletimizin bunu yönlendirmesi, desteklemesi, yeni pazarların açılması ve değerli fiyatlardan ürünlerin satılabiliyor olması gerekiyor” dedi.