Tersane sorunu büyüyor

Fethiye'de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye'nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek 'Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan'a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar' dedi.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye'de ki tersane sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tersane sorunu ile ilgili 20 yıldır mücadele ettiklerini ifade eden Arıkan “Dün tersane bölgesini gezdim. Gerçekten o bölge yürek yakıyor. Çünkü orada bir bacasız sanayi var. Orada binlerce kişi çalışıyor. Denizde bakım onarım çalışmaları da yapılıyor. İşten anlamayan biri bile bakım onarım yerinin olmadığını görür. Dolayısıyla sektörden veya dışarıdan olan arkadaşlarımız bunu dile getiriyorlar” dedi.
“FETHİYE BÖLGESİNDE 4 BİN, 5 BİN TEKNE VAR”
Fethiye ve çevresinde mevcut tekne sayıları ile ilgili bilgiler aktaran Arıkan “Öncelikle şu rakamı söylemek istiyorum. Fethiye bölgesinde 4 bin, 5 bin tekne var. Bizim mevcut alanlarımız var. Bizim bakabileceğimiz tekne sayısı 500 tane. Çiftlik'te bir yer var. Fakat burası sıkıntılı bir yer. İnşallah burası belediyenin gayretiyle imalat yeri olur. Fakat burası da bölgemize yeterli değil. Bir denizci gözüyle bakarsak teknelerin boyları 30,40 metre arasında. Ufak tekneler ise artık kalmadı” diye konuştu.
“ACİLEN KARAOT PLAJI'NIN OLMASI GEREKİYOR”
Çiftlik Mahallesi'nde yapılması planlanan alanın yeterli olmayacağını dile getiren Şaban Arıkan “Burası 30,40 metre boyutundaki teknelere hizmet vermek için yeterli değil. Bu sebeple acilen Karaot Plajı'nın olması gerekiyor. Bu sıkıntılı durumu galiba Ankara'dan görmüyorlar. İşin açıkçası yerinde görmek lazım. Kim olsa Karagözler Bölgesi'ne gittiği zaman yüreği yanar ve biran önce çözüm bulur diye düşünüyorum” dedi.
“GELEN YATIN YAZIN PİSLİĞİNİ ALIYORUZ, BAKIMINI BURADA YAPAMIYORUZ”
Tersane sıkıntısı nedeni ile büyük bir ekonomik kayıp yaşandığını da anlatan Şaban Arıkan “Bu işte para var. Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan'a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar. Esas para ise bakım onarım ve teknik kısımda. Maalesef şu anda kendi teknelerimize bile bakamıyoruz ki yurt dışından gelen teknelere bakalım. Olursa memleketin hayrına olur. Bu ekonomik kayıp inşallah en kısa zamanda halledilir. Karaot'un önü açılır ve bölge ekonomisine katkıda bulunur” dedi.

Bakmadan Geçme