BİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİ

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan festivale katılanlar 3 gün boyunca keyifli dakikalar geçirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de bir festival daha sona erdi. 2 yıl boyunca devam eden pandemiden dolayı hiçbir festival veya etkinlik yapılamamıştı. Pandeminin etkilerinin sona ermesi ile festivaller yeniden vatandaşları bir araya getirmeye başladı. 2 yıl boyunca yapılamayan Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Festivali 2 yıl aradan sonra görkemli bir şekilde yapıldı.
3 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan festivalde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Festivalin 1. Günü’nde davul zurna ve delbek dinletisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk Oyunları Gösterisi,YEŞDER Kadınlar halk Oyunları Zeybek Ekibi, geleneksel mantar çorbası ikramı, Fethiye Belediyesi Tiyatro Grubu  Aşık Gülhan kanto Gösterisi’nin ardından Adem Kazan ve Aysun Karasaçlı konseri vatandaşları coşturdu.
Festivalin 1. Gününde Fethiye Belediyesi Durmuş Demirci Sosyal Tesisleri’nin açılışı da yapıldı.
Festivalin 2. Gününde Likya Halk Oyunları Ekibi, Yeşilüzümlü İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Yeşilüzümlü Yöresel Yemek Yarışması, yerel şarap yarışması, Çalıca İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Festivalin akşam bölümünde Coverman Konseri ve Mustafa Selçukoğlu Konseri festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Festivalin son günü olan 3. Günde ise Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Yeşilüzümlü İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Dağların Sultanları Kadın Efeler Halk Oyunları Ekibi, Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müzik Grubu Konseri, Yeşilüzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müzik Grubu sahne aldı. Ardından “Likya Kadını Işık Saçıyor” Dastar Defilesi yapıldı.
Festivalin son günü akşam ise ünlü sanatçı Edip Akbayram vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Festivalde ayrıca 3 gün boyunca resim sergileri, sergi sokağı, yöresel tatlar sokağı, Dastar Sokağı,canlı performanslar, çocuklara yönelik etkinlikler yapıldı.
BİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİBİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİBİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİBİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİBİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN