ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Seydikemer'de tören düzenlendi. Kahraman Mehmetçiğin 107 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı şanlı zafer Seydikemer'de coşku ve gururla kutlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Seydikemer’de tören düzenlendi. Törene Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Durmuş Çetinkaya, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Nazmi Toraman, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş,  CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevda Nurten Güler, DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, AK Parti Seydikemer Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, STK Temsilcileri,  ilçe kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Tören, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Hamza Sürücü yaptı.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDIÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDI
ŞEHİTLERİMİZ ULU ÇINARLARIMIZDIR!
Çanakkale Zaferi’nin azmin mücadelesi olduğunun altını çizen Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Hamza Sürücü: “Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’mizin 107’nci yıl dönümünü kutlamanın büyük bir sevincini ve üzerinde huzur ve güven yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, Kurtuluş Savaşı’mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk ordusunun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı etkiyle değil, Türk Harp Sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ön plana çıkardığı kahraman ve askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin muhabere sahasında tezahürü bakımından dünya tarihinde örneği olmayan bir olaydır. Yüce Ulusumuzun gücü, saygınlığı, onuru, huzuru, bağımsızlığı ve İstikbali şehit kahramanda gizlidir. Şehitler, ulusun varlığının bekası için can veren, kendilerinden sonra gelen nesilleri yaşama hakkı kazandıran ulu çınarladır” diye konuştu. 


ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma töreninin ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Seydiler Mahalle Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret eden Kaymakam Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Durmuş Çetinkaya ve Şehit aileleri dualarda bulunup, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra şehit aileleri ziyaret edildi. 

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDIÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDIÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDIÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDI
DUYGULANDIRAN KUTLAMA 
Şehitlik ziyaretinin ardından Şehit Gürcan Akan İlkokulu'nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi programına geçildi. 
Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında düzenlenen anma programına; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Durmuş Çetinkaya, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Nazmi Toraman, Siyasi Parti İlçe Başkanları, ilçe kurum müdürleri, şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
Saygı duşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma programı Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Nazmi Toraman’ın yaptığı konuşmayla devam etti.
Toraman’ın konuşmasının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterimi yapıldı. Salondaki izleyicilerden tam not alan oratoryonun ardından Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Savaş zamanı yaşanılan zorlukları ve Kahraman Mehmetçiğin direnişini anlatan tiyatro oyunu zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  Anma programı Marşlar ve Çanakkale Türkülerinin seslendirilmesinin ardından sona erdi. 

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107'NCİ YIL DÖNÜMÜ SEYDİKEMER'DE KUTLANDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN