Demirtaş 'Mevcut Sanayi Çarşısı Fethiye'mize artık dar geliyor'

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Sanayi Çarşısı ile ilgili çok güzel projeleri olduğunu belirterek, 'Fethiye de ikinci bir Sanayi Çarşısına ihtiyacımız var. Mevcut Sanayi Çarşısı esnafımıza halkımıza artık dar geliyor. Küçücük bir dükkana birden fazla esnafımız sıkışmış ve ekmek parası mücadelesi içerisinde. Bu sebeple bir fizibilite çalışması yaptık ve esnaflarımız tarafından görev bize tevdi edilirse yeni modern bir Sanayi Çarşısı yaratacağız. Esnafımızın dar gününde ve sıkıntılı gününde biz yanında olamayacaksak Allah'ım bu görevi bize göstermesin' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Aralık ayı ve 2022 Mart ayı  arasında yapılması beklenen  Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız hızlı bir şekilde sürdüren başkan adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Sanayi Çarşısında esnaf ziyaretleri ile çalışmalarını sürdürdü. Ziyaretlerinde esnaflar tarafından oldukça ilgiyle karşılanan Demirtaş, gittiği tüm esnafların bir bardak çayını içerek kendisi ve projeleri hakkında bilgiler aktarıyor.
Ziyaretlerde Sanayi Çarşısının ciddi sorunları ile karşılaştığını ifade eden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş,  esnafların sorunlarına çözüm olabilmek adına çok çalıştıklarını ve daha da fazla çalışacaklarını kaydetti.
“Sanayi Esnafımız En Çok İlk Yardım Ünitesi İstiyor”
Fethiye Sanayi Çarşısı esnafının istediği en etken çalışmanın sağlık odası veya ilk yardım ünitesi olduğunu belirten Demirtaş, görevin kendilerine tevdi edildiğinde yapacak oldukları ilk icraatın bu konu olduğunu belirtti. 
 Sanayi Çarşısında esnaf, kalfa ve çırakların işi gereği günlük iş hayatında kesici ve delici aletlerle çalıştıklarını belirten Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş” Tabii ki hiç birimiz esnaflarımızın veya çalışanlarımızın burnunun dahi kanamasını istemeyiz. Ama önemli olan tedbirleri almaktır. Yıllardır Sanayi Çarşısı esnafımız, Sanayi Çarşısında bir ilk yardım ünitesi kurulmasını talep ediyor. İnşallah bu hizmet üyelerimiz tarafından bize görev verildiği anın hemen akabinde olacak. Uygun bir dükkan veya boş bir alana kurulacak konteynır ile bu sorunu gidereceğiz. İllaki bir doktorun veya hemşirenin burada olması gerekmiyor. Ama çalışma saatlerinde bu ünite açık olacak ve olası acil bir durumda ilk müdahale yapılacak” dedi.
“Sanayi Çarşımızın Güvenliği  7/24 Güvenlik Kameraları İle Sağlanacak”
Fethiye Sanayi Çarşısı esnafının en çok istediği taleplerinden bir tanesinin de güvenlik olduğunun altını çizen Demirtaş, “Akşam saatlerinin belirli bir kısmının ardından Sanayi Çarşısındaki tüm dükkanlar kapanıyor. Dolayısı ile tabiri caizse in cin kalmıyor. Bu durumu fırsat bilen bazı kişilerde Sanayi Çarşısına gelerek esnafımızın malına zarar veriyor. Bu durumun da önüne geçebilmek adına Sanayi Çarşımıza ilk anda güvenlik kamerası sistemi kurduracak ve 7/24 çarşımız gözlemlenecek” diye konuştu.
“Mevcut Sanayi Çarşımız Artık Dar Geliyor”
Sanayi Çarşısı ile ilgili fizibilite çalışması yaptıklarını ifade eden Demirtaş, “Sanayi Çarşımız şuanda esnafımıza ve Fethiye’mize yetersiz geliyor. Bir dükkanda üç esnaf arkadaşımız birleşmiş ekmek kazanmaya çalışıyorlar. Bunun sebebi ise Sanayi Çarşısının yetersizliğinden ve dükkan sayısının az olmasından kaynaklanıyor. Ben bu göreve talip olurken, dersime çalıştım derken kafamdan atmadım. Hakikaten dersime çok çalıştım. Esnaflarımızın sorunlarına merhem olacak çözümlerle esnaflarımızın karşısına çıktım ve hizmete talip olduğumu açıkladım. Örneğin Sanayi Çarşımızın fizibilite çalışmasını yaptık ve ilçemize ikinci sanayi çarşısının kurulumu ile ilgili  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile iletişime geçtim. İlçemize kazandırmayı planladığımız ikinci sanayi çarşımız için Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca ile de görüşerek ilçemizdeki diğer STK’larla birlikte uygun bir alana ikinci sanayimizi ilçemize kazandıracağız” ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN