'Deva Partisi iktidarında İstanbul sözleşmesini uygulayacağız'

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Açıklamasında kadın cinayetlerine vurgu yapan DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç,  “Bugün kadına dair sadece güzel konulara değinmek isterdim. Fakat kadını hangi konuda ele alırsam alayım kadını ötekileştirmiş bir zihniyetle karşılaştığımız çok açık. Her kadın ‘‘kadını’’ istihdam alanında, eğitim alanında, sosyal hayatta, siyasette, etkinliğinin daha fazla olmasını ister ve yine her kadın haklarının hiç kimsenin sorgulaması altında ezilmesini, zedelenmesini istemez.
 Neden her geçen gün sayısı gitgide artan kadın cinayetleri topluma normalleşmiş bir olay olarak empoze edilmeye çalışılıyor. Fakat istemek ve sesini duyurabilecekleri her alanda bunları dile getirmek şuan ki ataerkil ve kalıplaştırılmış yaptırımlar ile değişim ve gelişim içerisinde değil ne yazık ki. Toplumumuzda benimsenmiş bir, kadın erkek eşitliliği görülmemekte. Neden her geçen gün sayısı gitgide artan kadın cinayetleri topluma normalleşmiş bir olay olarak empoze edilmeye çalışılıyor.
 Cinayetlerin sıfıra indirgenmesi gerekirken cana kastetmiş biri için neden iyi hal indirimi uygulanıyor. Her kadının kendini güvende hissedebileceği bir ortam hakkıdır. Aslında istenilen en önemli şey adalettir. Ne yazık ki birçok kadın kendi hakkını savunamama durumunda ve kendi ile alakalı birçok konuda düşündüklerini dile getiremeyişini içselleştirmiş bir konumda. Her bir kadın tartışmasız evde, işte, elinin değdiği her alanda birer emekçi. Öncelikle kadınlar kendi değerinin farkında olmalılar. 
Kadın her alanda her şeyi başarabilecek güçtedir
Her şeyden önce ‘‘kadın’’ olarak. Kadın bu zamana kadar üstüne yapıştırılmış ‘‘ yapamazsın’’ olgusundan kurtulup toplum içerisinde ‘‘kendi hayatım, kendi kararım’’ diyebileceği her alanda ses getirmeli, üretmeli ve sorgulamalı. Toplumun yarısını oluşturan kaybedilmeyecek ciddi oranda kadın beyin gücü potansiyelline sahibiz neden bu bağlamda politikalar üretilmiyor ve uygulanmıyor. Kadınlara sadece yan görev temsiliyeti verilmemeli. Çünkü kadın her alanda her şeyi başarabilecek güçtedir” dedi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tarihi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Avşar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugünün özel olarak anılmasın da başrolde olan 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlamıştı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi sonucu, çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın can vermişti. Hayatını kaybeden 120 kadını rahmetle anıyorum. Biz Fethiye DEVA Partisi İlçe olarak kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye gayret gösterip,  her konuda her daim yanlarında olacağız dedi.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN