6 Şubat Haberleri

6 Şubat Haberleri

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Fethiye Edebiyat Gurubu Yazarları, Okurlar İle Buluşuyor

Fethiye Edebiyat Grubu 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 10:00- 19:00 saatleri arasında düzenlediği Kitap İmza Günü' nde yazarlarını okurla buluşturuyor.

Başkan Akdenizli, 6 Şubat Depremlerinde Vefat Edenler İçin Lokma Hayrında Bulundu

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli, Asrın felaketinin 1. Yılı dolayısıyla lokma dağıtımı yaptı.

Başkan Akdenizli, Depremzede Aileyi Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay'da yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’e yerleşen depremzede aileyi evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli; “Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Akdenizli: “Milletimizin Her Bir Ferdiyle Birlikte Var Gücümüzle Çalıştık”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat Depremi nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Depremzedelerin Hayrına Lokma İkramında Bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlerin hayrına lokma etkinliği düzenledi.

Mahalle Afet Gönüllüleri’nden Anlamlı Program

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği’nden Örnek Davranış

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Fethiye Merkez Camii’nde lokma hayrında bulundu. Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sezgin Özbey, çeşitli açıklamalar yaptı.

Fethiye’de 6 Şubat Depremi Anısına Mevlit Okutuldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Emniyet Teşkilatı Mensubu ve vatandaşlar için Fethiye Merkez Yeni Camiinde mevlit okutuldu.

İlçe Başkanı Hepdizdar’dan Basın Açıklaması

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Muğla’da Anma Programı Düzenlenecek

Muğla AFAD Müdür Vekili Gülgün Kaya ve AFAD Yönetim Hizmetleri Şube Müdür V. Kutlu Çeler, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret ederek, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 11 ilimizi etkileyen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin yıl dönümü dolayısıyla Muğla’da düzenlenecek anma programı hakkında bilgi verdi.

Başkan Karaca'dan 6 Şubat Deprem Felaketi İçin Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaca; “6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu büyük felakette hayatını kaybeden 50 bini aşkın yurttaş, 100 binden fazla yaralı ve evsiz barksız kalan ailenin yaşadığı acıların hala çok taze olduğunu” belirtti.

Vali Akbıyık'tan 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Akbıyık, depremlerde hayatını kaybeden 50 bini aşkın vatandaş, 100 bini aşkın yaralı ve evsiz kalan ailelerin yaşadığı acının hala taze olduğunu belirterek, bu felaketin Aziz milletin yaşadığı en acı anılardan biri olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Kadın Balıkçılara Yüzde 25 Daha Fazla Destek Veriliyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi ile ilgili başvuruların 08 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin 16 Şubat 2024 olduğunu açıkladı.

Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Semineri Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

12 Bin Yapıya “Deprem” Değerlendirmesi

Milas Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, binlerce can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye genelindeki ilçeler bazında “ilk” olacak bir çalışmaya imza atacak.

17 Ağustos’tan 6 Şubat’a; Enkaz Altında Kalan Bir Ülke!..

İnşaat Mühendisleri Fethiye Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, deprem konusu hakkında basın açıklaması yaptı.

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Aday, 'Ramazan Bayramımızı Buruk Kutluyoruz'

Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan Ramazan Bayramının ikinci günü, 11 il’i etkisi altında bırakan 6 Şubat depremi sonrasında Marmaris ilçesine gelen depremzedelerle bayramlaştı. Sırasıyla İçmeler Uygulama Oteli, PTT ve Armutalan Meteoroloji lojmanları ile Armutalan ve Marmaris Polis evindeki yaklaşık 500 depremzede ile bayramlaşan Ak Parti Milletvekili adayı Tan depremzede çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

SATILIK KONUT STOKUNUN b ARTTIĞI MUĞLA’DA ORTALAMA FİYAT 4 MİLYON 411 BİN 810 TL OLDU

6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından göç devam ederken, artan talep sebebiyle illerdeki gayrimenkul piyasası hareketlendi. Bu illerden biri de Muğla oldu. Muğla genelinde ortalama kira 15 bin 336 TL, ortalama satış fiyatı 4 milyon 411 bin 810 TL oldu.

ERTELEME MAÇINDA YÜZÜ GÜLEN TARAF ÇAĞDAŞ BODRUM OLDU

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele veren Bodrum’un takımı Çağdaş Bodrum Spor, 6 Şubat tarihinde oynanması gereken, ancak 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle ertelenen 18. Hafta mücadelesinde Sigortam.Net ile İstanbul’da karşılaştı.

İYİ PARTİLİ ERGUN, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİNE DEPREM TAZMİNATI VERİLMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

ASKIDA SEBZE KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen depremler nedeniyle ilçemize gelen vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli destekler verilmeye devam ediyor. İhtiyaçlar dahilinde de farklı kampanyalar başlatılıyor ve yürütülüyor.

MARMARİS TURİZMİ NEVRUZ’LA BAŞLIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yaraları sarılmaya devam edilirken Marmaris, hüzünlü bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyor. 

DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZA RAĞMEN TEDBİRLERİN YETERSİZLİĞİNİ MAALESEF ÇOK PAHALIYA ÖDEDİK…!

Ülkemizin yaşadığı afetlerin en büyüklerinden olan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile tüm milletvekili arkadaşlarım gibi ben de görevlendirildiğim Osmaniye ilimize 6 Şubat da hareket ettim.

“DEPREM ANI ÇOK KÖTÜYDÜ”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilimizi vurdu. Meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden birisi de Hatay oldu. Bugün itibariyle Hatay’dan Fethiye’ye gelen bir depremzede SED Medya muhabiri Volkan Yengel’in sorularını yanıtladı.

TOBB, DEPREM YARALARININ SARILMASI İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve son bir asırda yaşanan en büyük deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla ülke genelinde yardım kampanyası başlattı. 

“Bize turuncu yakışmaz, hedefimiz önce sarı sonra mavi” 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere ve haftalık vaka sayılarına göre 15-21 Şubat tarihleri arasında 49,66 olan Muğla'daki vaka sayısı 20-26 Şubat tarihleri arasında yüz bin kişide haftalık 57,38'e yükseldi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 8 Şubat'ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 8-26 Şubat tarihlerinde alınacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girebileceği sınav, 25 Nisan'da yapılacak.