Artırma Haberleri

Artırma Haberleri

Karaca, "Nif’teki Oyumuzu Artırmak İstiyoruz"

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Nif’te vatandaşlarla biraraya geldi. Karaca, soğuk havaya rağmen Nif sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Geri dönüşüm çalışmaları sürüyor

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

Başkan Akdenizli’den Hizmet Atağı

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Bir Yanda ‘Aşırı Sıcaklar’ Diğer Yanda Dolu Yağışı

Son değerlendirmelere göre; halen mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Muğla’da etkisini artırması beklenirken o şehirde dolu yağışı şaşkınlık yarattı.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

SICAK HAVALARA DİKKAT!

Fethiye’de sıcak hava etkisini giderek artırmaya devam ediyor. Temmuz ayının son günleri yaşanırken termometreler 35-40 derece göstermeye başladı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

MİLAS, BEYAZ ALTINDA ATAĞA KALKMAK İSTİYOR

Milas Ziraat Odası, ziraat mühendisleri tarafından Milas’ta pamuk üretiminde tespit edilen eksik ve hataları gidererek, pamukta verim ve kaliteyi artırmak için pamuk çiftçisine eğitim düzenledi. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun bir dönem Milas’ın ana tarım ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üretiminin atağa kalması, yerli üretimin artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Küçük aile işletmelerine tarımsal destek

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Küçük Aile İşletmelerine Tarımsal destek için son başvuru tarihinin 15 Ocak 2022 olduğunu duyurdu.

Demir’den 2022 mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Fethiye'de 5 Arsa Açık Artırma İle Satışa Sunuldu

Fethiye’de Patlangıç ve Günlükbaşı Mevki’nde bulunan 5 arsa açık artırma ile satışa sunuldu.

'Senin Sayende Projesi' destekçilerini bekliyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılında başlatılan 'Senin Sayende Projesi' destekçilerini bekliyor. Projenin amacı ise ihtiyaç sahibi öğrenciler ile hayırseverleri buluşturarak, toplumda dayanışma ve yardımlaşma bilincini artırmak.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Nursel Özdemir kurumlarını mavi ışıkla aydınlatıyor

Mavi rengi, tüm dünyada otizme farkındalık oluşturmak adına belirlenmiş herkes için ortak simgesel bir renktir. Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla ‘Mavi Işık Yak’ adı altında Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki her üç kurumun dış yapılarını Nisan Otizm Farkındalık Ayı boyunca mavi ışıkla aydınlatıyor.

Şahin, “Eski normal hiç olmayacak “

Sağlık Bakanlığı’nın illere göre haftalık vaka sayılarını açıklaması üzerine, 27 Şubat - 5 Mart arasını gösteren haritada geçen hafta her 100 bin kişide 57.38 oranında olan Muğla, 65, 75 oranına yükseldi. Verilere göre kentte ki vaka sayısının giderek arttığını belirten Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Normalleşmenin adı bile vaka sayısını artırmaya yetiyor. Normalleşme derken eski normal hiç olmayacak. Pandemi süreci şuan bütün ağırlığı ile devam ediyor.” dedi. 

Demirağ “Mentorluk ve eğitim programları uyguluyoruz”

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, kadın yönetici istihdamında ülke çapında büyük bir başarıya imza attı. Inbusiness Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘’İş’te Kadının Yükselişi Araştırması’’nın sonuçlarına göre Aydem Perakende, orta kademede çalışan kadın yönetici oranı en yüksek şirketler arasında 11. sırada yer aldı. Aydem Perakende Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, kadınların çalışma hayatına katılımını desteklediklerini ve yöneticilik düzeyinde sayılarını artırmaya da büyük önem verdiklerini söyledi.

"112 evladın ve yakınından daha çabuk gelir"

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından 112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl yapılan tanıtım çalışmalarına Menteşe'den başlandı. 

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi 2020'de 1 milyon 400 bin çağrı karşıladı

112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl 11 Şubat günü kutlanan ” 112 Günü” nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı, Acil Çağrı Merkezi heyetini kabul etti. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, faaliyetleri hakkında Vali Tavlı'ya bilgi verdi.

CHP’li Erbay, Sandras ölürse Muğla ölür  

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi’nde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin yanı sıra Muğla ve Denizli’nin su kaynağını oluşturan Sandras Dağı’nda olivin maden ocağının kapasitesini artırmaya yönelik yapılmak istenen ÇED toplantısı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. 

100 Yaş Evi Üyelerine Beslenme Önerileri Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Caner 100 Yaş Evi üyelerine, kış aylarında hastalıklara karşı direnci artırmaya yönelik beslenme önerileri üzerine seminer düzenlendi. 

Tek Kolejinin Projesi İlk 100 Arasında

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü bünyesinde, Özel okullar ile Resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak için hazırlanan "Hami Projesi” kapsamında, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye genelindeki 100 iyi örnek arasında Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji’nin Denizova Ortaokulu ile yapmış olduğu sosyal etkinlik girdi.