Aşevi Haberleri

Aşevi Haberleri

Fethiye Belediyesi aşure dağıttı

Fethiye Belediyesi’nin aşevinde yapılan aşure, belediye hizmet binası önünde vatandaşlara ikram edildi.

SEVİNÇ, “KENDİ EVLERİMİZDE NE YİYORSAK, ONLARA DA AYNISINI SUNACAĞIZ”

Fethiye ‘deki imam hatip okulları, bir dayanışma örneği ortaya koyarak, Ramazan ayı boyunca Adıyaman merkezde bir aşevi kuracak. Söz konusu aşevinin, bin 500 kişiye iftar, bin 500 kişiye de sahur yemeği vermesi planlanıyor

KARACA DEPREM BÖLGESİNDE! KARACA, “30 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ÇIKARIYORUZ”

Fethiye Belediyesi, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi, şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ ile birlikte Hatay’ın İskender’un ilçesinde her gün sıcak yemeklerin çıktığı aşevi kurdu. 

AŞEVİNDE KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Fethiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde faaliyete açılan aşevi, kış hazırlıklarına başladı.

KARACA, “FETHİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ geçtiğimiz günlerde hizmete açılmış, ana hizmet binasında aşure ikramı yapılmıştı. Aşevi’nde yapılan aşureler bu sefer belediyenin diğer birimlerine, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla dağıtıldı.

BELEDİYE AŞEVİ HİZMETE GİRDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ hizmete açıldı. Aşevi’nde yapılan aşureler belediye hizmet binasında dağıtıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ, İFTAR SOFRASINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her yıl geleneksel olarak verdiği iftar sofrasını Kötekli Mahallesine de taşıdı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 2 bin 500 kişilik iftar yemeği üniversite öğrencisi gençlere dağıtıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Menteşe Belediyesi Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle Perşembe pazarında iftar sofrasını kurdu. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 3 bin kişilik yemek iftar sofrasında dağıtıldı. İftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği belediye ekiplerince ulaştırıldı. Ramazan Ayı’nın ilk iftar sofrasına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz ile birim müdürleri de katıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ; “ÜRETTİĞİMİZ ZEYTİNYAĞINI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ”

Menteşe Belediyesi kendi mülkiyetinde bulunan 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği 4 ton zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya hazırlanıyor. Farklı litrelerde şişelenerek hazırlanan zeytinyağları ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra belediyeye ait Aşevi ve Kültür evlerinde de değerlendirilecek.

Menteşe Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba

Menteşe Belediyesi eğitim – öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerine çorba ikramına başladı. Menteşe Belediyesi personeli tarafından sabahın erken saatlerinde aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, belediyenin ikram aracıyla Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ulaştırılıyor. Öğrenciler okulun bahçesinde servis edilen sıcak çorbalarını içtikten sonra derslerine giriyorlar.

Menteşe Belediyesinden Özel Öğrencilere Ücretsiz Yemek

Menteşe Belediyesi Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Muğla Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki 105 engelli öğrenciye her gün ücretsiz yemek veriyor. Menteşe Belediyesi aşevinde hazırlanan yemekler Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki 100 ve Muğla Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu özel eğitim sınıfındaki 5 öğrenciye her gün ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Menteşe’de ‘Karakılçık’ Hasadı Başladı

Menteşe Belediyesi ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında ekimi yapılarak toprakla buluşan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadına başladı. Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca mahallelerinde hasadı yapılan kadim buğday karakılçıktan elde edilecek buğdayların tohumları üreticilere ücretsiz verilecek, ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak ve aşevinde yemek yapımında kullanılacak. Hasattan geriye kalan saplar, saman balyası haline getirilerek hayvan yetiştiricilerine yem olarak verilecek.

Soğuk sıkım zeytinyağı aşevinde değerlendirilecek 

Pandemi sürecinde yerli üretimi destekleyen tarım politikalarıyla farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Menteşe Belediyesi, zeytinyağı üretimine başladı. Belediyeye ait tarım arazilerinde ve yol kenarında yetişen yaklaşık 200 kilogram zeytinden elde edilen soğuk sıkım zeytinyağı, aşevinde yemek yapımında kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. 

Menteşe Aşevi Yeniden Açılıyor

Menteşe Belediyesi Aşevi Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlıyor.

Menteşe’de Korona Seferberliği

Menteşe Belediyesi bünyesindeki Atapark Kafe, Kültür Evleri, Çocuk Bilim Parkı, El Ele Butik ve Aşevi, Koronavirüs dolayısıyla geçici bir süreyle kapatıldı.

Sıcak Bir Çorba, Sıcak Bir Gülümseme

Menteşe Belediyesi tarafından her sabah öğrencilere ücretsiz olarak sunulan bir bardak sıcak çorba ikramı öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Menteşe Belediyesi personeli tarafından Belediyenin Aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, her sabah 500 öğrenciye ulaştırılıyor.