Gezen, altın piyasasını değerlendirdi

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk'tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Altının ons fiyatının, son haftalarda Fed’in ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu yıl faiz indirim döngüsü başlatacağı beklentisinin artmasıyla rekor kırmaya devam ediyor. 
Altının ons fiyatı, 2 bin 288 dolara ulaşarak rekor yenilemesinin ardından şu dakikalarda 2.281,83 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 846,82; gram altın 2.352,79 liradan satılıyor.

Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen ise altın piyasası hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Gezen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Altın piyasası yaklaşık şu son bir aydır yükseliş aşamasında. Önümüzdeki bir haftaya baktığımız için fiyatlarımız şu anda biraz stabildi fakat seçimden sonra fiyatlarımız artışta. Şuan 2450 TL külçe altınımızın fiyatı 24 ayar, 22 ayar da bileziğin gramı 2360 TL. Kesinlikle rağbet var biz bayramdan sonra hareketlenmeyi bekliyorduk ama bayramdan önce hareketlenme başladı bu bayramdan sonra da tabikide daha çok artacak ilaveten biz misafirlerimize şunları söyleyelim fiyatlarımız çok hızlı bir şekilde artış gösterdiği için misafirlerimiz ertelemesin erkenden seçimlerini yapsınlar gelip baksınlar mağazamıza.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN