Çırak Haberleri

Çırak Haberleri

Fethiye’de Saatçi Yakup: “1968’de ağabeyimin yanında öğrendim”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yıllardır saatçilik mesleğini sürdüren Saatçi Yakup Gökhan, bu mesleği 1968 senesinde öğrendiğini ve 56 yıldır işini sevdiğini yaptığını söyledi.

Fethiye’de ayakkabı tamircisi Aksen, “Çırak yok, Usta da bulamıyorsun”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ayakkabı tamircisi Mehmet Aksen, çırak yetişmediği ve eleman bulunamadığından bu mesleğin ölmeye mahkûm bırakıldığını söyledi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Aşure İkramı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Fethiye Esnaf Sanatkarlar Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Okulu, Fethiye’de Sanayi bölgesinde aşure etkinliği düzenledi.

Fethiye’de ‘Terzilik’ mesleği yok mu oluyor? Terzi Savaş konuştu

Fethiye'de yıllardır terzilikle uğraşan Savaş Kuş, mesleğinde yaşadığı sıkıntıları ve geleceğe dair endişelerini dile getirdi. Usta terzi, eskisi gibi çırak yetişmediğinden ve insanların artık hazır giyim ürünlerini tercih ettiğinden yakınarak terzilik mesleğinin tehlike altında olduğunu söyledi.

ANAOKULU ÖĞRETMENİNDEN E-TWİNNİNG PROJELERİ

İbrahim Gül Anaokulu Öğretmeni Betül Özden Çırak E-Twinning Projeleri kapsamında farklı çalışmalara imza attı.

Çıraklara devletten 2 bin 126 TL

Muğla'da mevcut 6 Mesleki Eğitim Merkezi’ne ek olarak 28 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 9 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 okul bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açılarak, toplamda 43 kurumda mesleki eğitim merkezi programı uygulanmaya başlandı. 

Terzilik can çekişiyor

Yıllar önce en parlak mesleklerden biri olan terzilik mesleği çırak bulunmamasından ve ekonomik nedenlerden dolayı bitme noktasına geldi. Kıyafet  sektöründe fabrikasyona geçilmesi de terzilik mesleğini zora sokan nedenlerden.

Çırakların ücretleri belli oldu

5063 sayılı Karar doğrultusunda aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerine ilişkin alt sınırlar ile bu ücretlere yönelik devlet katkısı ödemelerinin süresinin uzatılması hakkında karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Oda başkanından örnek davranış

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır esnafların en büyük problemi haline gelen çırak sıkıntısına karşı ailelere örnek teşkil etmesi açısından kendi oğlunu Mesleki (Çıraklık) eğitim merkezine kayıt yaptırdı.

Başkan Adayı Göktepe’den, Başkan Kökten’e ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan adayı Göktepe Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammed Kökten ve yönetimini ziyaret etti. Boş zaman geçirmemek adına aday olduğunun altını çizen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe, “Çıraklık lojmanı, acil yaralanmalar için sağlık odası, esnaf kreşi, esnaf hastanesinden daha etkin yararlanma, hukuk danışmanlığı, nikah ve düğün salonu, eğitim seminerleri, internet sitesi, sosyal alanlar ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi gibi çalışmalarımız olacak” dedi.

Uzaktan eğitimde hem eğleniyor, hem öğreniyorlar

Uzaktan eğitimde çocuklar eTwinning projeleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu 5 yaş E Şubesi öğretmeni Betül Özlen Çırak kuruculuğunda yürütülen eTwinning projesi kapsamında öğrenciler eğlenerek öğreniyor. "Öğreten kutu" ve "çekirdekten filize" adlı projeleri uzaktan eğitimle uygulayan Betül öğretmen, projenin amacına ulaştığını belirtti. 

Azmin “Abide”si

FERDİ YAVUZ- Muğla’da babasıyla ev ve iş yerlerine doğalgaz tesisatı döşeme işinde çalışan Abide Koç isimli genç kız, erkek çıraklara adeta taş çıkartıyor.