Değerlendirildi Haberleri

Değerlendirildi Haberleri

Vali İdris Akbıyık Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Milletvekili Otgöz, Yeni Yatırımların Müjdesini Verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Muğla’ya yapılacak yatırımların değerlendirildiği görüşme Muğla için oldukça verimli geçtiği ifade edildi. Milletvekilleri Otgöz: “Sözlerimizin arkasındayız.  Biz vaat etmiyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Taksi sezonu değerlendirildi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Muğla’nın Mermerciler Sektörü Değerlendirildi

Muğla’da faaliyet gösteren mermer firmaları, MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen sektör değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Sektörde yaşanan başlıca sorunlar ve çözümü noktasında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. 

Mete Ay; “Fethiyeli Çalış Plajını Sahiplendi” 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞDER) Başkanı Mete Ay bölge turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muğla’da eğitim yöneticileri yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi

Okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve yapılan çalışmalar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda değerlendirildi.

Ticaret Sicili Müdürlüğü Ortaca’da Hizmet Veriyor

MUTSO Yönetimi ve Meclis Üyeleri, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de faaliyet gösteren Oda üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda hem üyelerin talepleri değerlendirildi hem de Ortaca’da verilmeye başlanan Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemleri hakkında bilgi verildi. 

Fethiye’nin İl Olmasına, Güç Birliği Platformu’ndan Tam Destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, Fethiye’nin il olmasına ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi.

Yaz Dönemi Denetim Usul Ve Esasları Değerlendirildi

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Turizm Denetleme ve Hanutçuluk Komisyonu ile toplantı gerçekleştirdi.

Turizm Tedbirleri Toplantısı Vali Orhan Tavlı Başkanlığında Yapıldı

Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla’da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Muğla Turizmi Türkiye Yüzyılına Hazır

Ülkemizin en yoğun turizm hareketliliği yaşanan destinasyonlarının başında gelen Doğal, tarihi ve kültürel varlıklar açısından zengin bir potansiyele sahip olan Muğla’da turizmin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, “Türkiye Yüzyılında Muğla Turizmi” projelerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

İş dünyasının talep ve önerileri değerlendirildi

Muğla iş dünyasının talep ve önerileri, Muğla Oda ve Borsa Başkanları toplantısında değerlendirildi.

Seçim çalışmaları değerlendirildi

İyi Parti 28. Dönem Muğla 2. sıra Milletvekili Adayı Behçet Saatcı beraberinde İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile birlikte İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Villa turizminin etkileri değerlendirildi

Fethiye Turizm Derneğinin düzenlemiş olduğu söyleyişi etkinlikleri devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta  ilki gerçekleştirilen söyleyişi etkinliklerinin ikincisi düzenlendi. Fetav’da düzenlenen söyleyişi etkinliğinin bu haftaki konuğu Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz idi.

FETHİYE TURİZM SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI FTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Sektörü İstişare Toplantısı’nda 12-15 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtılacağı 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ilişkin hazırlıklar ile yaklaşan turizm sezonu öncesi yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

2023 YILI PLAN VE HEDEFLER DEĞERLENDİRİLDİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerini katıldığı toplantıda değerlendirdi.

FETHİYE TÜRKİYE YÜZYILINDA TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Fethiye Turizminin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, Türkiye Yüzyılında yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’DE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Toplantısı’nda projede gelinen son durum değerlendirildi. Toplantıya katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, projede önemli aşamaların birer birer geçildiğini söyledi.

DALAMAN-ÜSKÜP ARASI UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

KUZEY MAKEDONYA İLE İŞBİRLİĞİNDE ‘TURİZM’ ADIMI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ‘Kardeş Oda’ protokolü imzaladığı Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Kuzey Makedonya ile Fethiye ve Seydikemer bölgesi arasında turizm başta olmak üzere ticari işbirliklerini ve ticaret hacmini arttırmak amacıyla atılacak adımlar değerlendirildi. MATTO yönetiminin, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasına ilişkin FTSO yönetiminden destek istediği toplantıda, Kuzey Makedonya’nın dış ticaret ayağında yaş sebze meyve ve işlenmiş gıda ihracatına açık olduğu kaydedildi.

MUĞLA ODALARI VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Muğla Borsa ve Odaları Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları Ortak İstişare Toplantısı’nda bir araya gelerek oda üyelerinin son dönemde yaşadıkları sorun ve talepleri görüştü. Özellikle son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında üye işletmelerin ihtiyaç duyduğu destekler değerlendirildi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısında Muğla’da Sağlık Turizmi Ve Rusya-Ukrayna Savaşı Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Muğla’da sağlık turizmi alt yapısı ile Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bölgemize etkileri değerlendirildi. Savaşın biran önce son bulmasını dileyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Rusya ve Ukrayna bölgemizin hem turizmi, hem de ticareti açısından büyük öneme sahip iki ülke. Geçen yıl Babadağ’da tüm zamanların yamaç paraşütü uçuş rekorunu, yerli tatilcilerimizin ardından Ukraynalı ve Rus turistlerimizin katkısıyla kırdık. Umuyoruz ki savaş biran önce son bulur. Dünyanın hiçbir noktasında savaşlar, bombalardan saklanmaya çalışan çocuklar ve insanlar görmek istemiyoruz.” dedi.

Yerli ve Milli Firmamız OPET’den 9 Mahalleye Örnek Köy Projesi

Örnek Köy projesi ile şimdiye kadar 1’i Muğla’da toplam 16 köyde restorasyon, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları yapan yerli ve milli firmamız OPET’in Orman yangınlarında zarar gören 9 mahallede yapacağı Örnek Köy projesi çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Köyceğiz Ortaca Dalaman Destinasyonundaki Çalışmalar Değerlendirildi

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonun tanıtımının artırılması amacıyla kurulan “Köyceğiz-Ortaca-Dalaman Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Fethiye Turizm Konseyi toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Fethiye genelinde devam eden turizm sezonu hazırlıkları ile Rusya ve Ukrayna’da gerçekleşecek turizm fuarlarına katılım konusu konuşuldu. Toplantıda ayrıca 9-12 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ilişkin izlenimler değerlendirildi.

Fethiye Turizm Konsey Toplantısı’nda Emitt Fuarı İle Rus İş İnsanlarına Yönelik Spor Ve Kongre Turizmi Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Rus iş insanlarına yönelik Fethiye’de yapılabilecek spor ve kongre turizmi etkinlikleri ile İstanbul’da gerçekleştirilecek EMİTT fuarına ilişkin son hazırlıklar değerlendirildi.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Önemli yatırım ve projeler destekleniyor

Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşlarının aktardığı kaynaklarla illerde yapılacak her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini ve bunların gerektirdiği tüm iş ve işlemleri yürütmek ve izlemek amacıyla kurulan Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu kamu yatırımları değerlendirildi.

Milas’ın alternatif turizm potansiyeli değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ve kazı başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.