Diyanet İşleri Başkanlığı Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı Haberleri

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay 2025 Hac Kayıtları İle İlgili Açıklama Yaptı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 5 Ağustos’ta başlayan ve 16 Eylül’de tarihine kadar sürecek olan Hac kayıtları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fethiye'de Umre Yolculuları Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı Umre Organizasyonu kapsamında, Fethiye'den umreye gitmeye hazırlanan 14 kişi için özel bir uğurlama töreni düzenlendi.

Öğrenciler Katıldığı Yaz Kur'an Kursu Başarıyla Tamamlandı

Fethiye Müftülüğü tarafından Ömer Özyer Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Yatılı Yaz Kur'an Kursu, 80 öğrencinin katılımıyla 1 Temmuz'da başlayıp 9 Ağustos'ta sona erdi.

Görme Engelli Ecrin Kalkanlı'nın Başarısı

Fethiye İlçe Müftülüğü'ne bağlı görme engellilere yönelik Kur'an Kursu'nda eğitim gören Ecrin Kalkanlı, hocası Müzeyyen Duman'ın rehberliğinde Kur'an okuma yeteneğini kazandı.

Fethiye’de Umreciler, Düzenlenen Törenle Mekke’ye Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonu ile Fethiye’den kutsal topraklara gidecek olan umreciler, düzenlenen törenle dualarla Mekke’ye uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Muğla’ya Geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı Kur'an Kursları açılış programı bu yıl Muğla'da düzenlenecek. 

Yaz Kur’an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan’da da “Yaz Kur'an Kursları” yoğun katılımla devam ediyor.

Hafızlık Belge Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilçe, il ve bölge yarışmalarında dereceye giren ve hafızlık belge sınavında başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Diyanet'ten haram listesi: “Midye, kalamar, yengeç, karides haram”

Diyanet İşleri Başkanlığı midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının haram olduğunu duyurdu.

Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Eğitim Merkezi/Dini Yüksek İhtisas Merkezleri’nde yapılan hafızlık tespit sınavları, pandemi sebebiyle tüm illerde yapıldı. Muğla İl Müftülüğünde yapılacak olan hafızlık tespit sınavı, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu’nda gerçekleştirildi.

“Vatandaş aç ama bütçeden tarikatlara 81 milyon TL ayrıldı”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, tarikat ve cemaatlere 81 milyon 893 bin TL bütçe ayrıldığını açıkladı.

Fethiye Camilerinde De Yağmur Duası Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve Seydikemer camilerinde de Cuma namazı sonrası yağmur duası gerçekleştirildi.

İYİ Parti’den Suç Duyurusu

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Erbaş’ın ebedi önderimiz Atatürk’e hakaret etmesinin yanı sıra, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilemez maddelerini ihlal ettiği vurgulandı.

Ortaca'da Din Görevlileri İhtiyaç Sahiplerine Destek Oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Ortaca’da hizmet yürüten din görevlileri Ortaca Kaymakamlığınca oluşturulan, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Camilerde Güvenlik Önlemi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Cuma günü camilerin kapalı tutulması ve Cuma namazı için sela okunmamasına karar vermesinin ardıdan Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde emniyet ekipleri tarafından camilerin önünde güvenlik önlemi alındı. 

Cuma Namazı Kılınmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma günü camilerin kapalı tutulmasına ve Cuma namazı için sela okunmamasına karar verdi.

Koronavirüs Cami Cemaatini Etkilemedi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Tedbir Mümin’den, Takdir Allah'tan” başlıklı Cuma Hutbesi'nde, Koronavirüs'e karşı önlemler Muğla'da, cemaate aktarıldı.