Yaz Kur'an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği 'Yaz Kur'an Kursları' 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan'da da 'Yaz Kur'an Kursları' yoğun katılımla devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi ,Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından “Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti” sloganı ile  İlçe Merkezi ve Mahallelerde açılan Yaz Kur'an Kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet edip derslerini dinledi. Bu yıl Yatağan'da 1.500 e yakın öğrencinin Yaz Kur'an Kurslarına devam ettiğini belirten İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi “Tüm camilerimizde ve kurslarımızda Yaz Kur’an kurslarımız açıldı, Yaz Kur’an kurslarımız hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlamaktadır. Gözümüzün nuru evlatlarımız camilerde Kur’an’la ve Peygamberimiz’in örnek hayatıyla buluşuyor, ibadet, itikat ve ahlakı, anne babaya hürmeti, insanlara saygı ve sevgi gösterme gibi ahlaki erdemleri öğreniyorlar. ‘Sporumu Yapıyorum Dinimi Öğreniyorum’ projesi kapsamında keyifli vakit geçirme imkânı buluyorlar. Bu manada camilerimiz milyonlarca çocuğumuz için bir eğitim yuvası oluyor.  Yaz Kur'an Kurslarının öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum, öğretici ve öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.
Tek dönem halinde, 6 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursları, eğitim-öğretim süreci 11 Ağustos 2023 Cuma günü sona erecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN