Enkaz Haberleri

Enkaz Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili uyarılarda bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

17 Ağustos’tan 6 Şubat’a; Enkaz Altında Kalan Bir Ülke!..

İnşaat Mühendisleri Fethiye Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, deprem konusu hakkında basın açıklaması yaptı.

MAG/AMEDER 3. ETAP GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMEDER), 3. etap eğitimleri için başvuruda bulunan gönüllülerin eğitimlerini, enkaz eğitimi ile tamamladı.

RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 

Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu

BAKAN KOCA, 261’İNCİ SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILAN MUSTAFA’NIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ANINI PAYLAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bir özel hastanenin enkazından depremin 261’inci saatinde çıkarılan Mustafa Avcı’nın yakını ile telefon görüşmesi yaptığı anın görüntüsünü paylaştı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

SAĞLIK MEMURU MUZAFFER KILINÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak can verdi. Kılıç son yolculuğuna Fethiye’de dualar ile uğurlandı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI;

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. 28 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkaran ekibin bir parçası olan Yavuz İlhan, “Hatay’da gördüğümüz her şey yıkılmıştı. Nasıl bir cehennem çukurundayız dedik. Ancak bu çukurdan bir hayatı kurtarmanın mutluluğu anlatılamaz ” dedi.

AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye’ye geri döndü.

DEPREMDEN 26 KİŞİ KURTARILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası 129 personel ve 33 araçla bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 26 kişiyi enkaz altından canlı olarak kurtardı.

FETHİYE’DEN MAG EKİBİ ENKAZDAN ÇOCUK KURTARDI

Fethiye Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), bir çocuğu enkaz altından kurtardı.

ENKAZ ALTINDA ŞİŞE KAPAĞIYLA SU İÇİRDİLER MUHAMMED BEBEK 44 SAAT SONRA KURTARILDI!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Hatay'da çöken binanın enkazı altında kalan 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardılar. Ekipler 2 yaşındaki Muhammed'e elleri ile su içirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 3 AY SÜRECEK OHAL İLAN EDİLMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır."

DEPREMDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 12 şehri etkileyen depremde Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri Süral ailesi ile birlikte 15 kişiyi enkazların altından sağ çıkardı.

İnşaatta göçük meydana geldi: 1 ölü, 3 yaralı

Muğla’nın Ula ilçesinde, beton dökümü sırasında bir inşaatta meydana gelen göçükte enkaz altına kalan 4 işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçilerden Cüneyt Ölmez (21) hayatını kaybetti.