Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili uyarılarda bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla'da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Deprem konusunda açıklamaları dikkate alınan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni tespitlerde bulundu. Naci Görür, Candaş Tolga'nın moderatörlüğündeki KAFA TV'de depremle ilgili uyarılarda bulundu. Maraş depreminden önce de birçok uyarıda bulunduğunu söyleyen Naci Görür, bu kez sırada deprem felaketini yaşayabilecek şehirleri açıkladı.
“Büyüklüğü 7 ve üzerinde olabilir”
Naci Görür, fay hattının içinden geçtiği şehirlerde 7 ve üzerinde bir deprem olabileceğini söyledi. 18 şehrin kaderinin “Maraş ve Hatay gibi olacağını” da vurgulayan Görür, "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok... Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak." ifadelerini kullandı.
Naci Görür'ün 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklediği 18 il ise şöyle:
Maraş, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Eskişehir, Denizli, Muğla, Kayseri, Tokat, Kocaeli, Osmaniye, Konya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN