Hatay Haberleri

Hatay Haberleri

Başkan Akdenizli, Depremzede Aileyi Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay'da yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’e yerleşen depremzede aileyi evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli; “Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili uyarılarda bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Belediye ekipleri bölgede

Bodrum Belediyesi, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde deprem mağduru vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

DOSTLUK KENTİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde depremzede vatandaşların ihtiyacına yönelik çalışmalar yürüten Bodrum Belediyesi, çocuklara özel etkinliklerini de sürdürüyor.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

DEPREMZEDE KÖPEKLER TEDAVİ EDİLİYOR

Seydikemer Belediyesi, Hatay’da ciddi bir yıkıma neden olan depremden kurtulan 11 köpeğe sahip çıkarak, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

KARACA DEPREMZEDE ÇİFTİN NİKAHINI KIYDI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Hatay Antakya’dan gelen depremzedeler Esra ve Ali Kanal çiftinin nikahını kıydı.

RUS GENÇLER KURTARMA FAALİYETİNE KATILDI 

Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldı. 23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine dâhil oldu

BAKAN KOCA, 261’İNCİ SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILAN MUSTAFA’NIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ANINI PAYLAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bir özel hastanenin enkazından depremin 261’inci saatinde çıkarılan Mustafa Avcı’nın yakını ile telefon görüşmesi yaptığı anın görüntüsünü paylaştı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI;

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. 28 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkaran ekibin bir parçası olan Yavuz İlhan, “Hatay’da gördüğümüz her şey yıkılmıştı. Nasıl bir cehennem çukurundayız dedik. Ancak bu çukurdan bir hayatı kurtarmanın mutluluğu anlatılamaz ” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE BİRLİK BERABERLİK BULUŞMASI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Hatay’ın Reyhanlı ve Samandağ İlçelerindeki depremzedelere hizmet veren çalışma arkadaşları ve Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ile bir araya geldi.

KARACA DEPREM BÖLGESİNDE! KARACA, “30 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ÇIKARIYORUZ”

Fethiye Belediyesi, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi, şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ ile birlikte Hatay’ın İskender’un ilçesinde her gün sıcak yemeklerin çıktığı aşevi kurdu. 

AKUT FETHİYE EKİBİ 21 VATANDAŞI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Fethiye ekibi, görevini tamamladı ve Fethiye’ye geri döndü.

KARACA DEPREM BÖLGESİNDE

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Hatay’da, Muğla’dan afet bölgesine giden Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekipleriyle bir araya geldi.

FETHİYE ESKİ MÜFTÜSÜ BİLGİLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin cenazesi, memleketi Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi. 

“DEPREM ANI ÇOK KÖTÜYDÜ”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilimizi vurdu. Meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden birisi de Hatay oldu. Bugün itibariyle Hatay’dan Fethiye’ye gelen bir depremzede SED Medya muhabiri Volkan Yengel’in sorularını yanıtladı.

FETHİYE’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÖZEL OYUN PARKI

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzedelerin karşılandığı ve konaklama merkezlerine yönlendirildiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde minik misafirler için park kuruldu. 

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzede çocuklar, Fethiye’de konaklama merkezlerinde oluşturulan sınıflarda öğretmenler tarafından psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra sanat atölyelerinde de etkinlikler yapılıyor.

SÖYLER AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Foça Mahallesi esnaflarından Mehmet Söyler'in kızı Büşra Taş (30) ve torunu Yusuf Taş (8) Hatay'da meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybetti. Cenazeleri dualar eşliğinde Foça mezarlığına defnedildi.

FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu’nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

 MUĞLA, DEPREM İÇİN TEK YÜREK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi için vatandaşların yardımları ile toplanan malzemelerin dağıtımı Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Mersin’in ilçelerinde devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 168 personel 54 araçla depremle mücadeleyi sürdürüyor.  

İSKENDERUN LİMANI 3. GÜNDÜR YANMAYA DEVAM EDİYOR

Hatay'da, İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan yangına Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Beriev yangın söndürme uçağı, T79 yangın söndürme helikopteri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

FETHİYE AKUT EKİBİ HATAY’DA

Fethiye Akut Ekibi Hatay Kırıkhan’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar.

ENKAZ ALTINDA ŞİŞE KAPAĞIYLA SU İÇİRDİLER MUHAMMED BEBEK 44 SAAT SONRA KURTARILDI!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Hatay'da çöken binanın enkazı altında kalan 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardılar. Ekipler 2 yaşındaki Muhammed'e elleri ile su içirdi.

7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM 10 KENTİ VURDU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi.

BEŞKAZA MEYDANI’NDA Kİ STANTLAR İLGİ ÇEKİYOR

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı haftası Etkinlikleri kapsamında Beşkaza Meydanı’na kurulan yöresel ürün stantları ilgi çekiyor.

Kamil Mutlu Demirtaş, esnaf ziyaretlerine devam ediyor

Ocak ayında yapılması beklenen Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için adaylar çalışmalarına devam ediyor. Şimdilik üç adayın adaylığını açıkladığı seçimlerde, 38 yaşındaki genç aday Kamil Mutlu Demirtaş, söylemleri ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Demirtaş Nakliyat, Turizm Hayvancılık Şirketi, Fethiye Sürat Kargo İşletmeciliği ve Kalkan Hatay Ocakbaşı Restoran işletmeleriyle Fethiye ticari hayatının tanınan ve sevilen yüzlerinden biri olan Demirtaş, esnaf ziyaretlerinde de ilgiyle karşılanıyor.