Israil Haberleri

Israil Haberleri

Çocuklar Filistin’e Yardım İçin Bir Araya Geldi

Fethiye’de bir grup çocuk Filistin’e yardım için Beşkaza Meydan’ında kahve satışı yaptılar.

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili uyarılarda bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

“Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı”

Türkiye'de, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Fethiye’de yaşayan Ahmet Bey, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” ifadelerini kullandı.

Gram altın yine rekor kırdı!

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı. Gram altın yine rekor kırdı! Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

3 günlük milli yas Solo Türk Gösteri Uçuşları İptal Edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla "3 günlük milli yas" ilan edilmesinin ardından Türkiye'de birçok etkinlik iptal edildi.

Emre Aykın, “Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor”

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaca’dan Taziye Mesajı

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaralı ve hastaların yanı sıra kalan binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı.

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, “Savaş Acilen Son Bulmalıdır”

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, Hamas ve İsrail arasındaki savaşın acilen sonlanması gerektiğini belirterek, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Motorine zam bekleniyor

İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu. 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren motorine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

AK Parti Muğla'dan "Filistin" açıklaması

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça İsrail ve Filistin çatışmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 81 il başkanlığında eş zamanlı olarak “Filistin” açıklaması yaptı. Muğla’daki basın açıklamasını İl Başkanı Gültekin Akça yaptı.

Önder, “Savaşa başka ülkeler dâhil olduğu durumda döviz yükselmesi yaşanabilir”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Ünlü DJ Mahmut Orhan, Savaşa Yakalandı

Fethiye’de son yaz sezonlarında sürekli sahne alan, Türkiye ve dünya çapında da bilinen ve sevilen DJ Mahmut Orhan, konser vermek amacıyla gittiği İsrail’de savaşa yakalandı. DJ Orhan, son durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Saadet Partisinden şiddetli kınama

Saadet Partisi Kadın Kolları Muğla İl Başkanı Saliha Güzel tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’da yapılacak olan görüşmelerine dair bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişi kınandı.

Köyceğiz Belediye Meclisi'nden İsrail'e ortak kınama

Köyceğiz Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan başkanlığında yapıldı. Köyceğiz Belediye Meclisi, hazırlanan ortak bildiriyle İsrail'i kınadı.

İsrail’in Kudüs’e Saldırısına Konvoylu Protesto

Anadolu Gençlik Derneği Fethiye Şubesinin öncülüğünde 30’a yakın sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile İsrail’in Kudüs saldırıları Büyük Kudüs Konvoyu etkinliği ile protesto edildi. Trafik ekiplerinin kontrolünde yaklaşık 50’yi aşkın araçtan oluşan konvoy, Şehit Fethi Bey Parkından çıkıp, Fethiye Caddelerinde tur atarak, İsrail’e protesto konvoyu düzenledi. Fethiye’de sosyal medyadan bir araya gelen vatandaşlar konvoya katılmak için birbirleriyle yarıştı.

Menteşe Belediye Meclisi’nden İsrail'e Kınama

Menteşe Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı şiddeti oy birliği ile kabul eden bir bildiri yayınladı.

Karaca, devam eden yol çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Fethiye Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bir tanesi gündem dışı olmak üzere 11 madde mecliste görüşüldü. 5 gündem maddesi oy çokluğu, 5 madde oy birliği ile geçti. Bir madde ise İmar Komisyonu’na gönderildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca devam eden yol çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Kızılayı Yardım Başlattı

İsrail’in Kudüs’te Filistin halkına uyguladığı saldırılar devam ederken, Türk Kızılayı Müslüman Filistin halkına ambulans ve ilaç desteği verebilmek için yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Filistin halkına böyle bir dönemde yardım götürebilmek için Türk Kızılayı olarak yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerimiz Türk Kızılayı Filistin’e yardım hesap numaralarına desteklerini yapabilirler” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

‘Buruk Bayram’ yaşıyoruz

17 günlük kısıtlamanın yanı sıra İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı nedeniyle bu Ramazan Bayramı oldukça buruk kutlanıyor. Fethiye’de de Ramazan Bayramı bayram namazının kılınmasının ardından camilerde başlarken tokalaşma ve sarılmaların dışında maske ve sosyal mesafe ile yapılabildi. Fethiye’de vatandaşlar yürüme mesafesindeki camilere giderek sabah namazının ardından saat 06:29’da bayram namazını kılarak buruk bir bayram geçirmeye başladı. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay tüm halkın bayramını tebrik ederek, İnşallah bayram bizler için, memleketimiz için, insanlık için hayırlara vesile olur” dedi.

Başkan Tufan, Mescid’i Aksa’daki bu saldırıları kınıyoruz

Terör devleti İsrail’in Mescid’i Aksa’daki zulmüne tepkiler giderek artıyor. MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan yaptığı yazılı açıklamada, “Burada; Mescid-i Aksa’yı koruma adına dökülen her kan, tüm İslam âleminin üzerinde vebaldir.” dedi.

Amerika’nın kırmızı alabalıkları Fethiye’den

Fethiye’den ABD’ye dondurulmuş fileto alabalık ihracatı başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünün işlemlerini gerçekleştirdiği 25 tonluk fileto alabalık sevkiyatı yapıldı. Yıl sonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatının yapılacağı öğrenildi. İhracatı gerçekleştiren Doğan See Food sahibi Velit Doğan, “Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin ve İsrail’den sonra ABD’ye de dondurulmuş fileto alabalık sevkiyatı başlattık. Ülkemize döviz kazandırmaktan mutluyuz” dedi.

Uçak’tan Sözde Yüzyılın Anlaşmasına Tepki

ABD Başkanı Trump’ın sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak adlandırdığı Kudüs’ü İsrail’in bölünmemiş başkenti açıklamasına tepkiler sürüyor. Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, büyük İsrail projesini silahla, kanla başaramayanların kalemle başarmaya güçlerinin yetmeyeceğini açıkladı.