Etkiliyor Haberleri

Etkiliyor Haberleri

Benzin fiyatına indirim bekleniyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor ve indirim ya da zam haberleriyle akaryakıt fiyatları sık sık değişiklik gösteriyor. Peki, bugün için akaryakıt litre fiyatlarında herhangi bir indirim ya da zam var mı? 3 Ağustos 2024 itibarıyla benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar oldu? Fethiye’de güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin ve motorin litre fiyatları ne kadar, dizel yakıt fiyatları nasıl değişti?

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

Pandemi çocukların göz sağlığını bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Faizlerin yüksek olması emlak piyasasını etkiliyor

Kademeli normalleşme ile birlikte yasaklar gevşetilmeye başlayınca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Fethiye ve çevresindeki villa ve apartlara talep iyice arttı. Son günlerde Fethiye ve çevresindeki başta Kayaköy olmak üzere Faralya ve Fethiye merkezindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi. Geceliği Bin TL’den 3 Bin TL’ye kadar villa kiralandığı öğrenilirken, villa turizminin konaklama tesisleriyle herhangi bir rekabetinin söz konusu olmadığı ve pandemi de tercih meselesi olduğu kaydediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Villa sektörü aslında pandemi ile konuşulan ve rekabet gören bir turizm şekli oldu. Fethiye ve bölgemizde 15-20 yıldan beri villa turizminin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Burada ilk etapta otelciler villa turizmine biraz karşı durdular. Ancak villa kiralamanın otele ya da pansiyona rakip olmadığı, turizmin değişik bir türü olduğu ortaya çıkınca otelciler ve pansiyoncular da villa yapıp kiralamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Nedir hakemlerdeki Fethiye alerjisi ?

Pandeminin tüm Fethiye ekonomisini vurduğu bu zor günlerde ING Basketbol Süper Ligi'nde kısıtlı imkanlarla mücadele etmeye çalışan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, bir yandan da hakemlerle baş etmeye gayret ediyor. Ligin sonu yaklaştıkça ve maçların telafisi kalmadıkça, “Süper Lig’e Anadolu’dan katılan tek ilçe takımı” konumundaki LH Fethiye Belediyespor aleyhinde kritik anlarda verilen kararlar ligin düşme hattının kaderini yakından etkiliyor.

Alkışlar Türk Polisi’ne

FERDİ YAVUZ- Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan korona virüsü, en çokta 65 yaş üstündeki vatandaşları etkiliyor. Bunun için önlem alan yetkililer, 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirdi. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasını ise polis ekipleri üstlendi.