Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra 'Satışta Azalma Var.'

Fethiye'de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sıcak havaların da etkisiyle beklenen kalabalığın oluşmadığı pazarda, Domates fiyatları 15-20TL, biber fiyatları 30TL, patlıcan Fiyatı 30TL, fasulye 60-80TL, salatalık 15TL, limon 20-25TL, havuç da 30TL üzerinden satıldı.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, gelen zamlar üzerine pazarların boşluğundan ve satışın azalmasına dikkat çekti. Salı pazarında FRTTV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Başkan Hıra;

"Sizin gözlemlerinize göre gördüğünüz yoğunluk bize göre hiç yoğun değil. Pazarlar şuan biraz boş tabi sıcağında etkisi var. Fiyatlar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor bu tamamen hava şartlarından kaynaklandığından ve ayrıca yakıtın da pahalı olması fiyatlara etki ediyor. Zirai ilaçlarını pahalı olması, çiftçiyi üretim noktasında zorluyor ve bu da pazara yansıyor Vatandaşımız alım gücü noktasında biraz zorlanıyor. Pazarcı esnafı ise; artık maliyetleri arttı, masrafları arttı, dolara gelen zam poşet ve yakıta yansıdığı için bizim de nakliyemiz arttığı için ister istemez bizleri satış noktasında etkiliyor. Satış da azalma var. 40 liranın altında meyve yok. Sebzelerde ise domates geçen haftaya göre biraz daha uygun çünkü üretimde biraz daha bollaşma var diğer sebze fiyatları 30 lira bandında seyrediyor. Pazar geçen haftaya göre biraz pahalandı." ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN