Eylemi Haberleri

Eylemi Haberleri

Memur ve emekliler eylem yaptı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Muğla'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlıkçılar Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, özlük haklarının verilmesi amacıyla bugünden itibaren iki gün iş bırakma eylemine başladı.

Destek için gittiği Akbelen’de Eylemcilerle tartıştı

Akbelen'e giden CHP'li Mahmut Tanal ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. 

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Belediye İşçilerinden Hükümete Kadro Eylemi

DİSK/Genel İş’e bağlı iş yerlerinde belediye işçileri hükümete kadro çağrısında bulunarak 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

DAŞAR, “MALİYETİNİN ALTINDA DOMATES VERMEYECEĞİZ”

Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz diyerek Eğitim İş Sendikası'na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

YAZAR, ‘’EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPIYORUZ’’

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı.

Eğlencenin adresi Zilly’e büyük iftira

Tarihi Paspatur Çarşısı’nda bulunan ve eğlence denince ilk akla gelen işletmelerden biri olan Fethiye’nin saygın mekânlarından olan Zilly adlı işletme ve işletmecisi Pasha Haktan Koç’a sosyal medya üzerinden habercilik yaptığını sanan bir haber sitesinde yapılan haberle iftira atıldı.

Doktorlar bir günlük grevde

Sağlık çalışanları çalışma koşullarında artan zorlukları ve ekonomik krizin etkisi ile kötüleşen ekonomik şartlarını duyurmak adına Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Önü’nde basın açıklaması yaparak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Bodrum güçbirliği “siyasetiniz samimi değil!”

Bodrum Güçbirliği derneği Başkanı Serdar Kayhan Bodrum’da elektrik zamlarını protesto etmek için yapılan eyleme siyasetin karultırıldığını ifade ederek” Anayasal hak olan eyleme maalesef bazı siyasi partiler dahil olup, eylemle hiç ilgisi olmayan sloganlar atmış ve eylemi amacından saptırmıştır” dedi.

Öğretmenler İş Bıraktı

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç ‘’Emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz’’ dedi. Eğitim İş Sendikası’na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar..

Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!..

TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimler bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri yaptıkları açıklama ile “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” dediller.

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması adına iş bırakma eylemi yaptılar.Bir gün boyunca iş bırakan sağlık çalışanları hastaneye gelerek hastane bahçesinde durdular.Tüm sağlık çalışanları sendikaları tarafından ortaklaşa yapılan eylem sırasında bir de basın açıklaması yapıldı.

Altınçekiç, “Sağlıklı eğitim istiyoruz!”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemi başlattı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç bir açıklamada bulundu.

Üniversite öğrencilerinden barınma eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrenci toplulukları tarafından, öğrencilerinin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için eylem ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Barınma öğrencinin temel hakkıdır. Öğrenciyi fırsatçıların insafına bırakmak, kaderine terk etmektir. Ülkemizin geleceğinin kaderi, emlakçıların insafına ve fırsatçıların ellerine bırakılmamalıdır’’ denildi.

Kapalı olan işletme sahiplerinden “Elbet bir gün buluşacağız” göndermesi

Muğla’da, kafe, bar ve restoran sahipleri, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri yarım saatlik “ışık ve müzik açma” eylemiyle 11 aydır yaşadıkları mağduriyeti protesto ettiler.

Avukatlardan "Çoklu Baroya Hayır" Eylemi 

FERDİ YAVUZ- Çoklu Baro ile ilgili yasa çalışmalarının ilerlemesi nedeniyle; Avukatlar "Çoklu Baroya Hayır" konulu basın açıklaması yaptı. 

Baro Oturma Eylemi Yaptı

FERDİ YAVUZ- Baroların yapısını değiştirecek düzenlemeye karşı hak arayışı mücadelesi veren avukatlar Muğla Barosu önünde oturma eylemi yaptı.

Muğla'da "Kıdem Tazminatıma Dokunma" Eylemi

Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Tes İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelere karşı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı program ile basın açıklaması yaptı.

Emniyet’ten, Muğla’da HDP’nin Eylemine Yasak

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği tarafında yapılan yazılı açıklamayla, ‘Demokratik Mücadele Programı’ adı altında yapılması planlanan eylem, etkinliklere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş ve çıkışlarını 15 gün süreyle kısıtlandı. Ayrıca toplantı, gösteri, yürüyüşler, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlamalar da 15 gün süreyle yasaklandı.

Çevrecilerin Termik Santral Eylemi

Muğla'da düzenlenen Ekoloji Birliği toplantısına katılan çevre örgütleri Pazar günü Yatağan Termik Santrali önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlık Çalışanları Somut Adım Bekliyor

Türk Tabipleri Birliği'nin 17 Nisan'da iş bırakma eylemi ile sona erecek etkinlik takvimi kapsamında, “Hekimlik Yapmak İstiyoruz” sloganı ile Menteşe 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

Ayazcan ve Simge’ye ışık oldular

Türkiye'de ilk kez Marmaris'te yapılan Şefkat Eylemi'nde, yüzlerce Marmarisli ellerinde cep telefonlarının ışığı ile Ayazcan ve Simge'nin gecesine ışık oldu.