Faaliyet Haberleri

Faaliyet Haberleri

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu'dan Geleneksel İftar Yemeği

5 yıldır Muğla Merkezde faaliyet gösteren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu geleneksel iftar etkinliğini düzenledi.

FTSO Akademi’nin ‘Depo Ve Stok Yönetimi Eğitimi’ne 31 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Akademi tarafından düzenlenen ‘Depo ve Stok Yönetimi Eğitimi’nde işletmelerin yoğun rekabet koşulları içerisinde, depo ve stok faaliyetlerini yönetebilmesi için yapması gerekenler anlatıldı.

Otizm Parkı’nın temel atma töreni düzenlenecek

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Karaca: Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Projemiz Hazır

31 Mart yerel seçim çalışmalarını yaptığı ziyaretlerle sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Ölüdeniz’deki paraşüt kaptanları, Ovacık’ta faaliyet gösteren esnaf ve yurttaşlarla biraraya geldi.

Akdenizli, "Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz"

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Büyükşehir Destekledi Güçbirliği Kooperatifi İlk Satış Mağazası’nı Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ilk satış mağazasını Marmaris’te açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün satış mağazasını ziyaret ederek kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Akdenizli, Esnafın Taleplerini Dinledi

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ve ilçede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

Ftso’dan Çağrı: İnşaat Yasağı, 11 Mart’ta Başlayacak Uçuşlara Uygun Olmalı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Vali İdris Akbıyık, Teknopark’ı Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Teknopark’da faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

Operasyonda 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri ve Ustaları Derneğine jandarma tarafından yapılan operasyonda kumar oynayan 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi.

FTSO Meclis üyeleri bilgilendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik hakkında FTSO Meclis üyelerini bilgilendirdi.

MEGEM’de Hizmetler Veriliyor

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) spor, sanat ve kültürel faaliyetleri içeren ücretsiz kursların yanı sıra üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için el ele butik ve ücretsiz çamaşırhane hizmeti de veriliyor.

Kaytan: “ 10 ocak’lar gerçek Anlamda basın bayramı olmalı”

Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin gelişimi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Mesleki sorunların çözülerek 10 Ocak’ın gerçek anlamda basın bayramı olmasını dilediğini ifade eden Cem Kaytan, bir 10 Ocak’ı daha, yaşanan sorunlar ve geri alınan haklar nedeniyle “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “dayanışma günü” olarak kutladıklarını ifade ederek sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

Dönefis 2 Açıldı

Fethiye'de geçtiğimiz sene faaliyete başlayan Dönefis isimli işletmenin 2. şubesi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılışa Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve Fethiye Belediye eski Başkanı Behçet Saatcı katıldı. Aynı zamanda açılışta bulunan sosyal medya fenomeni Yasin Cengiz, kendiyle özdeşleşmiş hale gelen dansıyla ilgi odası oldu.

AK Parti Fethiye ilçe teşkilatından yeni müjdeler

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, AK Parti Fethiye ilçe teşkilatında yeni müjdeler açıkladı.

‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’ gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Aday adayı Çolak'dan Eldirekspor Kulübüne ziyaret

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerini sürdürüyor. 

Ahmet Yasin Çolak, Adaylık Başvurusunu Yaptı

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Ahmet Yasin Çolak, Meclis Üyesi adaylığını açıkladı

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıkladı. 

17 mahallede 473 Çuval Tohum Desteği Gerçekleştirildi

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla tarımsal faaliyetler ve üreten çiftçilerimiz için projeler üretiyor.

Çiftçilere hibe desteği

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Güzel Sanatlar Kültür Derneği Yeni Dönemine Başladı

Fethiye’de 1993’ten bu yana faaliyetini sürdüren Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, düzenlenen etkinlik ile beraber yeni çalışma dönemine başladı.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

MUTSO'dan 'Yeşil Geçiş’ konulu toplantı

TEPAV tarafından iklim değişikliği toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Başkan Karakuş, üyelere üretim ve faaliyetlerinde iklim değişikliği etkilerini sınırlandırmaları çağrısında bulundu.

Gümbet Mahallesinde Kapsamlı Temizlik Faaliyeti

Bodrum Belediyesi, mahalle mahalle uyguladığı geniş kapsamlı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

‘İyilik Atölyesi’ İyilik İçin Buluşturacak

“İyiliğin Peşindeyiz” mottosuyla faaliyet gösteren İyilik Atölyesi, 6 Ekim Cuma günü Bodrum’da keyifli bir organizasyonla iyiliklerle dolu bir geceye imza atacak.