Faralya Haberleri

Faralya Haberleri

Saatcı, Faralya'da İftara Katıldı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Faralya Mahallesi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı.

Alim Karaca Kayaköy’e Müjdelerimiz Var

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime çok az bir zaman kala, halk buluşmaları kapsamında Kayaköy, Faralya, Kirme ve Karagedik’te vatandaşlarla biraraya geldi.

Fethiye’de yolun ortasına kaya düştü! Faciaya sebep olabilirdi!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Faralya Mahallesi’nde sabah saatlerinde yol üzerine kaya düştü. Kayanın düştüğü esnada yoldan geçen kimsenin olmaması da büyük bir faciayı önledi.

DÜŞEN KAYALAR FARALYA’DA YOLU KAPATTI

Faralya’da gece saatlerinde, mahalle girişinde bulunan kayaların bir kısmının yola düştüğü bildirildi.

KAYMAKAM BALCI, VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Faralya ve Karaağaç Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

KÖY OKULLARINA ANLAMLI ZİYARET

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca ve Koru İlkokulu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel tarafından Koru ve Faralya İlkokulu’na ziyaret düzenlendi.

KAYMAKAM BALCI’DAN, ZORLU BÜYÜK ŞELALE YÜRÜYÜŞÜ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ‘’Likya Yolu’’ projesinin 12. etabında 3 saatlik zorlu Büyük Şelale yürüyüşünü gerçekleştirdi.

KARACA’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Fethiye Belediyesi’nin Faralya Mahallesi’nde yaptığı çalışmaların tamamlanmasının ardından, Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

KABAK KOYU YOLU YAPILDI

Fethiye Belediyesi, Dünyaca Ünlü Kabak Koyu’na inen yolda hem genişletme hem de parke çalışması yaptı.

Saatcı Faralya’da vatandaşlarla buluştu

Behçet Saatcı, Faralya Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Faizlerin yüksek olması emlak piyasasını etkiliyor

Kademeli normalleşme ile birlikte yasaklar gevşetilmeye başlayınca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Fethiye ve çevresindeki villa ve apartlara talep iyice arttı. Son günlerde Fethiye ve çevresindeki başta Kayaköy olmak üzere Faralya ve Fethiye merkezindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi. Geceliği Bin TL’den 3 Bin TL’ye kadar villa kiralandığı öğrenilirken, villa turizminin konaklama tesisleriyle herhangi bir rekabetinin söz konusu olmadığı ve pandemi de tercih meselesi olduğu kaydediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Villa sektörü aslında pandemi ile konuşulan ve rekabet gören bir turizm şekli oldu. Fethiye ve bölgemizde 15-20 yıldan beri villa turizminin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Burada ilk etapta otelciler villa turizmine biraz karşı durdular. Ancak villa kiralamanın otele ya da pansiyona rakip olmadığı, turizmin değişik bir türü olduğu ortaya çıkınca otelciler ve pansiyoncular da villa yapıp kiralamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Proje ile ilgili muhtarlar bilgilendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe desteği almaya hak kazanan ‘Echo-Turizmin Farkındayız Eğitim ve Danışmanlık’ Projesi ile ilgili muhtarlara bilgi verildi. 

AKUT ve JAK ekiplerinden kurtarma operasyonu

Fethiye’nin Faralya Mahallesinde çıktığı yürüyüş sırasında kaybolan ve arkadaşları ulaşamayınca AKUT ve JAK Timinden yardım istendi. AKUT ve JAK Ekipleri geceleyin yaklaşık bir buçuk saatte kayıp şahsa ulaşıp, operasyonu başarı ile tamamladılar.

Kaçak inşaatlar yerle bir edildi

Fethiye’de imar barışına uygun olmadan yapıldığı iddia edilen kaçak inşaatların yıkımlarına başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için start verildi. Faralya ve Yanıklar Mahalleri ile diğer mahallelerde yapılan kaçak inşaatlar yerle bir ediliyor. Aralarında villalarında bulunduğu inşaatlar jandarma gözetiminde yıkılmaya başlandı.

Karaburun, “Kayalar her geçen gün ayrılmaya devam ediyor”

Fethiye’nin Faralya Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yol üzerinde bulunan kayaların her geçen ayrılmaya devam ettiği belirtildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, “Mahalleye başka giriş çıkış yolu yok. Kayalar giderek ayrılıyor. Her an yola düşebilirler. Bir facia yaşanabilir” dedi. 

Hamile kadın için cinayet şüphesi 

Fethiye’ye tatile gelen ve eşi ile birlikte fotoğraf çektirirken 300 metrelik uçuruma düşen 7 aylık hamile 32 yaşındaki Semra A.’nın ölümünden eşi Hakan A.(40) şüpheli bulunarak; tutuklandığı ortaya çıktı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet isteği ile dava açılan Hakan A.’nın eşini uçurumdan aşağıya iteklemek suretiyle kasten öldürdüğü iddia ediliyor.