Fethiye Deniz Haberleri

Fethiye Deniz Haberleri

Fethiye'de ki deniz suyu kaç derece? Hemen öğrenin!

Fethiye'de deniz keyfi yapmak isteyenler için en merak edilen sorulardan biri hiç şüphesiz deniz suyu sıcaklığıdır.

Büyükşehir Marmaris-Fethiye Deniz Otobüsü Seferleri Başladı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris-Fethiye Deniz Otobüsü seferlerinin ilki  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde Marmaris Limanı’nda başladı. 

Fethiye Denizlerini Balon Balığı İstila Mı Etti? Balıkçılar Balon Balıklarını Avlayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde resmi gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Akdeniz’deki balon balığını avlayanlara verilen destek ödeneği attırılmıştı. Akdeniz’deki balon balığı istilasının önüne geçmek için alınan karar, Fethiyeli balıkçıları harekete geçirdi.

Kaymakam Ertaş’tan Liman Şube Müdürlüğü’ne Ziyaret

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Çırpı Yol Kontrol Noktası’nı, Ölüdeniz Ocakköy Yol Kontrol Noktası’nı, Fethiye Liman Başkanlığı’nı ve Fethiye Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

BAŞKAN ARIKAN, “RENGİMİZ MAVİ”

8 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek olan Deniz Ticaret Odası seçimleri öncesinde Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Başkan adayı Şaban Arıkan FRT TV mikrofonlarına konuştu. 

FETHİYE DENİZ POLİSİ YENİ BOTU İLE GÖREVE HAZIR

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Fethiye Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne tahsis işlemi yapılan Şehit Polis Memuru Kadir ERDOĞAN isimli kontrol botu Antalya ili Ares firmasından teslim alınarak Deniz Polisi kaptan ve gemicilerine teslim edildi.

Tersane sorunu büyüyor

Fethiye’de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye’nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan’a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar” dedi.

ARIKAN “KOYLAR ŞAHISLARIN OLAMAZ

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Göcek Koyları’nda geçtiğimiz günlerde mapa ve şamandıra yapımı ve bunların işletilmesi ile ilgili yapılan ihaleyi değerlendirdi. Arıkan ayrıca Göcek Koyları’nda ki kaçak yapılaşma sorununa da değindi.

Tersaneciler destek bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

Muğla Borsa ve Odaları bir araya geldi

Muğla Borsa ve Odaları Datça’da düzenlenen ortak toplantıda bir araya gelerek üyelerin sorunları ve taleplerine ilişkin yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüştü.

Göcek’teki koyda kaçak yapılaşmaya inceleme başlatıldı

Fethiye’nin dünyaca ünlü mavi yolculuğun merkezi olan Göcek Mahallesi’ndeki bir koyda kaçak yapılaşma olduğu iddiası üzerine, mahalle sakinleri ve denizciler harekete geçerek duruma el koydu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de kaçak yapılaşma için inceleme başlatıldı. Fethiye Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Salgıncı “Çevreciler olarak, Göcekli tekneciler olarak orda yapılan direkleri yıktık. Bu koylar hepimizin, bu koylara sahip çıkalım” dedi.

Arıkan "Fethiye'de bir bütünüz"

Fethiyeli denizciler, pandemi döneminin yaralarını sarabilmek için önümüzdeki sezondan ümitli. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, denizcilerin pandemiye rağmen yılı kurtardığına işaret ederek "Pek çok iptal meydana geldi. Ama geçtiğimiz sezonun buna rağmen çok kötü olduğunu düşünmüyorum" dedi.