Fiyatlar, Haberleri

Fiyatlar, Haberleri

Fethiye İngiliz Pazarı’nda Yoğunluk Sürüyor

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Ekim ayında da doldu taştı. İngiliz Pazarı esnafı yoğunluktan dolayı memnun olduklarını muhabirlerimize anlattı.

“Balık fiyatları dövize göre ucuz”

Her geçen gün artan fiyatlar, deniz ürünlerine de yansımış durumda. Fiyatların Türk parası cinsinden pahalı ancak Dolar veya Euro cinsinden ucuz olduğunu söyleyen balıkçı esnafı Muhammet Bey, FRT TV’ye konuştu.

Güven, “Taksiciler olarak bu sene beklentileri yakalamış değiliz”

Fethiye’de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, turizm sezonunda taksilere olan rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Belediye plajları uygun fiyatlarıyla ilgi görüyor

Fethiye Belediyesi tarafından işletilen Akmaz ve Karaot Halk Plajları uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Hem tatilcilerin hem de Fethiye’de yaşayan vatandaşların uğrak yeri olan plajlar, yoğun bir sezon geçiriyor.

CHP’li Demir,süt ve peynir fiyatları yarıya inecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

MANAV FİYATLARI CEP YAKIYOR

Havaların ısınmasından sonra ürün çeşitliliği arttı. Fakat ürünlerde yaşanan bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi. Artan girdi maliyetleri, yüksek mazot fiyatları gibi nedenler manav tezgâhlarına olumsuz yönde yansıdı.

SALI PAZARINDA BAYRAM BEREKETİ

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi.

Akaryakıta indirim geldi

Brent Petrolün ve Amerikan tipi ham petrolün varil fiyatının 100 dolar altına inmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. 8 Temmuz itibarı ile yapılan indirim pompa fiyatlarına yansıdı.

PAZAR’DA UYGUN FİYATLAR DİKKAT ÇEKTİ

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50'ye kadar düşürdü.

Benzin ve otogaza büyük zam

Akaryakıta zam yağmuru sürüyor. Son olarak benzine 2,18 TL, Otogaza (LPG) ise 55 kuruş zam geldi.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Bahriye Üçok Parkı’na yoğun ilgi

Güzel havalarda dışarı çıkıp vakit geçirmek isteyen vatandaşlar uygun fiyatları ile dikkat çeken Fethiye Belediyesi Bahriye Üçok Parkı Halk Evi’ne yoğun ilgi gösteriyorlar. 

Odun sorunu büyüyor

Havaların soğuması nedeni ile  serada üretim yapan çiftçiler don nöbeti tutmaya başladı.Ürettikleri ürünün soğuğa maruz kalmaması için seralarda sürekli odun yakmak zorunda kalan üretici odun sorunu yaşamaya başladı.Orman İşletme Müdürlükleri’nde yılbaşından önce KDV dahil 150 TL’ye  yılbaşından sora  KDV dahil 225 TL’ye satılan odunun metreküpünün  bugünden itibaren KDV dahil 350 TL’ye satılması bekleniyor.

Restoranların zam çıkmazı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Yağdan elektriğe, etten tavuğa kadar her ürüne gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün zayıflaması restoranların müşteri kaybetmesine yol açtı.

Benzin ve motorin 13 Lirayı geçti

Benzin ve mazota yeni bir zam daha yapıldı. Benzinin litre fiyatına 60 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruş zam geldi.

Zabıta’dan fahiş fiyat denetimi

Temel gıda ürünlerine fahiş fiyatlar uygulandığı, kurdaki düşüşlere rağmen satışa arz edilen ürünlere etkisinin olmadığıyla ilgili şikayetler üzerine Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce, tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında denetimlerde bulunuldu.

Dolar Zararına Sattırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra dolar, Euro ve altında sert düşüşler yaşandı. AppleTürkiye kurun düşmesiyle birlikte fiyatlarda indirim yaptı.

Başkan Hıra, “Geçen seneye bakınca fiyatlar yüksek”

Salı pazarında zirveyi bamya ve taze fasulye paylaşıyor. Geçen seneye göre meyve ve sebze fiyatlarının biraz daha pahalı olması vatandaşın cebini üzdü. Fiyatların yüksek olmasının sebebi hava şartları ve su sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Sebze ana temel ürünlerde çok aşırı bir pahalılık yok mevsim normallerinde seyrediyor. Ama taze fasulye, barbunya gibi orta yayla kesimlerden geldiği için o bölgelerde de su sıkıntısı var maalesef üreticimiz tarlaların bir kısmını boş bırakmak zorunda kaldı” dedi.

Yüksek su faturalarının düşürülmesi adına harekete geçtiler

İyi Parti Seydikemer Belediye Meclis Üyeleri, bölgede yaşayan vatandaşların su faturalarına yansıyan yüksek fiyatların düşürülmesi adına harekete geçti. İyi Partili belediye meclis üyeleri, Seydikemer’e bağlı mahallelerin kırsal mahalle tüzel kişiliği kazandırılması adına; Şubat ayı toplantısında önerge sundular.