Gıda Haberleri

Gıda Haberleri

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Muğla’da Gıda Denetimleri Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının yurt genelinde başlattığı gıda denetimi seferberliğine Muğla'da 84 kişilik kişilik gıda kontrol ekibi Muğla genelinde denetim yaptı.

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

Belediye Meclisi Bugün Toplanıyor

Menteşe Belediye Meclisi aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere 4 Temmuz 2023 Salı Günü (bugün) saat: 14.00’te Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında toplanıyor. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapılacak toplantıyı www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

Beyaz peynir fiyatları uçtu

Yükselen enflasyon, Fethiye'de gıda fiyatlarında etkisini göstermeye devam ediyor. Son zamanlarda süte gelen zamlar, süt ürünlerinde de fiyat artışını sürdürüyor. Peynir fiyatları cep yakmaya başladı.

FTSO’nun Hijyen Eğitimine 47 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi. 

Tarım Fuarı açıldı

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını açtı.

Demir: “Çiftçiye ÖTV’siz Traktör Verilecek”

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

Milletvekili Adayı Demir, Saylak’a tepki gösterdi

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu.

Açılışta Siyasi Gerginlik Yaşandı

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu. 

“World Disco Soup Karışık Çorba Günü” etkinliği yapıldı

Slow Food Birliği Fethiye Topluluğu, her yıl 29 Nisan tarihinde kutlanan World Disco Soup Karışık Çorba günü etkinliğinde bir araya geldi. Bahriye Üçok Parkında toplanan grup, gıda israfına karşı bir farkındalık oluşturmak için 7’den 70’ye herkese çorba dağıtımını yaptı.  

BAŞKAN AKDENİZLİ, “RAMAZAN AYI, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA AYIDIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Ramazan Ayı'nın manevi cennetinde, Seydikemer ilçesindeki ihtiyacı sahibi ailelere ve gıda yardım paketlerini kendi elleriyle dağıtımını yapıyor.

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.  

KIZILAY’DAN AFETZEDELERE 70 MİLYON DEĞERİNDE ALIŞVERİŞ KARTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.  

DEPREMZEDE AİLEYE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ASDEP ekipleri, Kahramanmaraş depremi sonrası Fethiye’ye taşınan Alasırt ailesine yardımda bulundu. Ailenin, yatarak tedavi gören üyesi Cuma Alasırt’a tekerlikli sandalye ve gıda yardımı yapıldı

DEPREMZEDE AİLEYE TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ASDEP ekipleri, Kahramanmaraş depremi sonrası Fethiye’ye taşınan Alasırt ailesine yardımda bulundu. Ailenin, yatarak tedavi gören üyesi Cuma Alasırt’a tekerlikli sandalye ve gıda yardımı yapıldı

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

LİKYA KADIN KALKINMA KOOPERATİFİ KAFE AÇTI

Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi, Likya Gıda Atölyesinin açılmasıyla pastacılıkta hedefi olan kadınlarla Likya kafenin açılışı törenle yapıldı.

TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, ticari davaların yıllarca sürdüğüne dikkat çekerek, yargıda davaların uzun sürdüğünü, arabuluculuk, tahkim ve uyuşmazlık müesseseleriyle anlaşmaların daha kısa sürede sonuçlanacağını söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu, “Ahilik sisteminin devamı niteliğindeki arabuluculuk sistemi ile daha önce 4-5 yıl süren davalar 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuruların büyük çoğunluğu anlaşmayla sonuçlanıyor. En önemlisi de taraflar helalleşerek ayrılıyor” dedi.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

FETHİYE BELEDİYESİ GIDA İSRAFIYLA İLGİLİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve gıda bankacılığı kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

BAŞKAN ÖZTÜRK, “İNDİRİMLER TÜM MARKETLERE ÖRNEK OLSUN”

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimli ürünleri için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kooperatifler kar amaçlı değildir. Fiyatları düşürün" talimatı ile TKK harekete geçmişti. Bu kapsamda ise indirim süreci resmen başladı.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oy çokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

YUMURTA FİYATINA YÜZDE 50 ZAM

Temel gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yumurta fiyatına yüzde 50 zam yapıldığı öğrenildi. Uygulanan zammın ardından bir koli (30 adet) yumurta fiyatı 60 lirayı buldu.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN ‘BÜYÜK PROJE’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO), Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Metro Market işbirliğinde ‘Küçük Ölçekli Alabalık Yetiştiriciliğinde Gıda Güvenliği ve Sosyal Uygunluk’ projesi toplantısı ve eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ölçek olarak küçük, değer olarak büyük’ sloganıyla ile yürütülen ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan projeye yoğun ilgi beklendiği kaydedildi.