Girişim Haberleri

Girişim Haberleri

Doç. Dr. Saltık EUROCHAMBERS Eğitimine Katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali bitti

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Muhammet Kökten’in Girişimleri Sonucunda Çalışmalar Başladı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İnlice Mahallesi ziyareti esnasında kendisine iletilen plaja ulaşım sağlayan kavşağa trafik sinyalizasyon talebini çözüme kavuşturdu. Başkan Adayı Kökten'in girişimleri sonucu çalışmalara başlandı. 

Yumurta üretim çiftliğinin açılışı yoğun ilgi gördü

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Alim Karaca: Sosyal Projelere Devam

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sona geldi

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Yakup Otgöz: Villaların Turizm Amaçlı Kullanılması Süresi Bir Yıl Uzatıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

Genç Girişimciler Rektörlüğünü ziyaret etti

TOBB Genç Girişimciler Kurulu protokol ziyaretleri kapsamında bu kez MSKÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’ gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

TOBB, TOBB KGK ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Töksöz, 'Yatağan'ı Şehriyle, Kırsalıyla Daha Yaşanabilir Yer Haline Getiriyoruz'

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, Yatağan'ın Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahalleleri, doğalgazla buluştu. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, her iki mahallede doğalgaz verme törenleri gerçekleştirildi.

Yeni Dönem KGK ve GGK Başkanları Seçildi

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Üyeleri, düzenlenen ilk gündemli toplantı ile bir araya gelerek Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimlerini gerçekleştirdi. KGK İcra Komitesi Başkanı olarak Mehtap Şeniz Çahan yeniden seçilirken, GGK İcra Komitesi Başkanlığına Berke Altınsoy seçildi.

Fethiye’yi Muğla’da temsil edecek kadın ve genç girişimciler belli oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesinde TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ile Muğla Genç Girişimciler Kurulu'nda Fethiye ve Seydikemer'i temsil edecek isimler belli oldu.

Kadın ve genç girişimciler bir araya geldi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyesi, kadın girişimciler ve genç girişimciler tanışma toplantısında bir araya gelerek yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulundular.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Nükleer Sızıntı Ve Patlayıcı Bulmaya Yarayan Projeden Büyük Başarı

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.

15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

TOBB Girişimcilik Seçim Takvimi Yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kadın ve Genç Girişimciler İl Kurulları için başvurular 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başladı.

Şampiyon özel sporculara başarı belgesi

Ortaca Belediyesinin girişimleri ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarında eğitim alan özel sporcuların başarısı ödüllendirildi.

CrAFt - Creating Actionable Future Temsilcileri Buluştu

Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamındaki CrAFt - Creating Actionable Future (Eyleme Geçirilebilir Gelecekler Yaratma) Şehirler Projesi’ne seçilen temsilciler, Bologna’da bir araya geldi.

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER ORTAK TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

TOBB Muğla Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları düzenlenen ortak toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ortak yapılabilecek çalışmalar değerlendirilirken, toplantıya katılan Halkbank Muğla Şube Müdürü Bahri Tuncay, destek programları hakkında bilgi verdi.

TOBB KGK ÜST KURUL TOPLANTISI DÜZENLENDİ

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Üst Kurul Toplantısını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem özel gündemiyle gerçekleştirdi.

İNTİHAR ŞOVMENİ FETHİYE’DE SAHNEYE ÇIKTI

Türkiye’nin birçok yerinde işsiz olduğu bahanesi ile intihar girişiminde bulunan Hasan İnan, bu defa da Fethiye’de aynı şovunu yaptı.

İYİ PARTİ’DEN TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

İyi Parti Yeni Mahalle temsilcisi Sabahi Gürbüz’ün girişimleriyle Yenimahalle’de yaşlı bir hastaya tekerlekli sandalye hediye edildi.

FTSO’DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) vize işlemleri, Mart ayından itibaren yeniden başlayacak. FTSO tarafından 2019 yılında verilen vize hizmetine pandemi nedeniyle zorunlu olarak sona erdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Israrlı girişimlerimiz vize hizmetimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ile Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin destekleri sonucu Odamızda vize ofisi açıyoruz. 2023 Mart ayından itibaren üyelerimizin ve bölge sakinlerinin vize işlemleri için kilometrelerce mesafe kat etmesine gerek kalmadan vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek.” dedi. Başkan Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya da teşekkür etti.