Grev Haberleri

Grev Haberleri

Muğla'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlıkçılar Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, özlük haklarının verilmesi amacıyla bugünden itibaren iki gün iş bırakma eylemine başladı.

"DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR.”

8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma saatlerinin 16 saatten 10 saate indirilmesi, ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilerek insan onuruna yakışır hale getirilmesi talebiyle bir grev başlattılar. Polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkarılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucu 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kadın katıldı.

GREV DEVAM EDİYOR

Fethiye'de görev yapan sağlık çalışanları grevin 2. gününde Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasında 'Emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için grevdeyiz' dediler.

CHP’li Erbay motokuryelerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca bir yaşam için ücret artışı talebiyle günlerdir grev yapan motokuryelerin sorunlarının araştırılması ve sorunlara kalıcı çözümler bulunması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir araştırma önergesi verdi.

Doktorlar bir günlük grevde

Sağlık çalışanları çalışma koşullarında artan zorlukları ve ekonomik krizin etkisi ile kötüleşen ekonomik şartlarını duyurmak adına Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Önü’nde basın açıklaması yaparak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Öğretmenler 29 Aralık’ta İş Bırakıyor

Eğitim İş Sendikası, 29 Aralık'ta greve çıkacağını açıkladı. Sendika tüm eğitim emekçilerine 1 günlük iş bırakma çağrısı yaptı.

Emek Bizim ise, Söz Bizimdir!..

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık-İş ve Birlik Dayanışma Sendikası’nın destekleriyle Fethiye Devlet Hastanesi hekimleri greve gitti. Hastane önünde toplanan hekimler alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama da, “Emek bizim ise söz bizimdir” denildi.