Gümüşlük Haberleri

Gümüşlük Haberleri

Arda Güler, Tatil İçin Muğla’yı Seçti

Dünyanın en büyük takımlarından biri olan Real Madrid’te ve Türkiye Milli Takımı’nda forma giyen 19 yaşındaki futbolcu Arda Güler, tatil için Muğla’nın Bodrum ilçesini tercih etti.

32 Bin Metre Kare Kaldırım Kaplaması Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Tamamlanan Kanalizasyon Hatları Hizmete Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum’da başlattığı dev altyapı yatırımları hizmete giriyor. Bu kapsamda Gümüşlük, Koyunbaba ve Geriş Mahallerinde tamamlanan kanalizasyon hatları için bağlantı işlemleri 1 Aralık itibariyle başlıyor.

Büyükşehir, Gümbet - Gümüşlük Arıtma Tesislerini Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Piyanist Seonghyeon Leem ağırlandı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem’i, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde konuk etti…

Rachmaninov 150 yaşında

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti.

Metropolis Piano Quartet Festival Sahnesindeydi

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Polonyalı Metropolis Piano Quartet’i, Gümüşlük’ün 2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağında konuk etti…

Gümüşlük’te yıldız yağmuru

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’in Antik Taş Ocağı’nda verdiği konserle başladı…

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinde 20. yıl heyecanı başlıyor

Bodrum’da müziğin adresi yine Gümüşlük olacak. Bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne yine klasik, caz, etnik ve özgün müzik dallarında performans sergileyen dünyaca ünlü müzisyen ve yorumcular katılacak.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

GİRGİN: BODRUM GÜMÜŞLÜKTEKİ MYNDOS ANTİK KENTİ HARAP OLACAK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

Belediye Ekipleri İle Çöp Topladılar

Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu ile Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu ve Ortaokulu yürüttükleri “Doğa Dönüşüyor” eTwinning projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Turgutreis sahilde çevre temizliği gerçekleştirdi.

Bodrum’u göz göre göre öldürüyorlar

Bodrum’da çevre katliamı devam ediyor. Bodrum’un Turgutreis, Gümbet, Yalıkavak, Gümüşlük ve Mumcular mahallelerinden sonra bir çevre katliamı da gözde turizm merkezi Ortakent’te ortaya çıktı. Biryandan arıtılmadan doğaya ve denize bırakılan lağım suları yüzünden çevre yok ediliyorken bir yandan da korona virüs salgınının yanı sıra pis koku, kirlilik ve sineklerden dolayı vatandaşların sağlığı büyük tehlike altında.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Grup kuraları ve fikstür çekimi yapıldı 

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig grup ve fikstür kuraları TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekildi. 4. Bölge 3. Grup’ta yer alan Muğla takımları Denizli takımları ile eşleşti. Buna göre ilk hafta müsabakaları; Ortaca Belediyespor-Denizli Sarayköyspor, Yatağanspor-Gümüşlük Gençlikspor ve Denizli Bağbaşı Zeytinköyspor-Denizli Serinhisarspor şekline eşleşti. Müsabakalar çift devreli lig ve puan sistemine göre oynanacak grupta son sırayı alan takım ilinin Süper Amatör Ligine düşerken grupta birinci olacak takım Bölge Birinciliği müsabakalarına katılacak orada da birinci olacak takım Türkiye Profesyonel 3.Ligine yükseleceği bildirildi. 

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları açıklandı

Bölgesel Amatör Lig gruplarında bu sezon 3 Muğla takımının yer alacağı belirtildi. Buna göre Yatağanspor, Ortaca Belediyespor ve Gümüşlük Gençlikspor; BAL’dan 3. Lig’e yükselme mücadelesi verecek.  

BAL Ligi’nde 3 Muğla takımı

Muğla ili yeni futbol sezonunda BAL liginde, Gümüşlük Gençlikspor’un da katılımıyla 3 futbol takımı ile temsil edilecek.

Bodrum’da Ünlülerin Mahallesine Uyuşturucu Operasyonu

Türkiye’nin yazlık başkenti ve çok sayıda ünlünün yaşadığı Bodrum Gümüşlük Mahallesinde Jandarma tarafından yapılan operasyonda kenevir bitkisi ve esrar ele geçirildi.

Tırhandil Cup’da Gümüşlük Rotası hafta sonu başlıyor

Tırhandil Cup 2019-2020 Kış Trofesi, hafta sonu yapılacak 5. Ayak yarışları ile devam edecek. Türkiye Yelken Federasyonu’nun programlı yarışları arasında yer alan ve toplam 6 ayaktan oluşan Tırhandil Cup 2019-2020 Kış Trofesi’nde finale bir kala, heyecan giderek artıyor.

Bodrum’da 48 Göçmen Su Alan Tekneden Kurtarıldı

Bodrum Gümüşlük açıklarında tekneleri su alan 48 düzensiz göçmen, yardım çağrısı yapmaları sonrası Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahayı Su Bastı, Maç Tatil Edildi   

Muğla Süper Amatör Küme 16. haftasında Seydikemer Belediyespor - Gümüşlükspor karşılaşması yoğun yağmur ve dolu yağması nedeniyle sahayı su basınca 38. dakikada tatil edildi. 

Seydikemer Belediyespor’da Kader Maçı

Muğla Süper Amatör Lig'de 16. haftanın en zor maçı 22 Şubat Cumartesi günü saat 14:00'de Seydikemer Mehmet Günay Stadyumunda, Seydikemer Belediyespor ile Gümüşlükspor arasında oynanacak.

10 Bin Hanenin Su Sorunu Çözüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük ve Koyunbaba Mahallelerinin 80 bin metre uzunluğundaki yeni içme ve kullanma suyu sistemi devreye girdi.

Gümüşlükspor İçin Bodrum’da Destek Gecesi Düzenlendi

Oyuncu Nejat İşler’in As başkanı olduğu Gümüşlükspor için Bodrum’da destek gecesi düzenlendi.