Halk Oyunları Haberleri

Halk Oyunları Haberleri

Fethiye'de Halk Oyunları Festivali yapıldı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Fest ekibi Kaymakam Ertaş'ı ziyaret etti

4.sü düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Fest 'e katılan halk oyunları ekipleri, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı ziyaret etti.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

HALK OYUNLARI ETKİNLİĞİNE KATILAN GRUPLARA MADALYALARI TAKDİM EDİLDİ

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye Spor Festivali programına katılan halk oyunları ekiplerine madalyaları, Fethiye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

“HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’NDA FOLKLOR ETKİNLİĞİ

1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ KARACA’YI ZİYARET ETTİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Kazakistan ve Türkiye’nin farklı illerinden Fethiye’ye gelen halk oyunları gösteri ekipleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Beşkaza Meydanı’nda birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Ukrayna, Litvanya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen çocuklar dans gösterileri sergiledi.

TÜRK CUMHURİYETİ ÇOCUKLARINDAN KAYMAKAMA ZİYARET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Bahar Bayramı kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali için Türk Cumhuriyetleri’nden gelen halk oyunları ekipleri Kaymakam Balcı’yı ziyaret etti.

Fethiye Spor Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fethiye’de ikincisi düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Organizasyon kapsamında “halk oyunları”, “Ölüdeniz Açık Su Yüzme Yarışı”, “Oturarak Voleybol Turnuvası”, “Likya Gronfondo” ve “Göcek Tenis Turnuvası” müsabakaları gerçekleştirildi.

Sporfest Halk Oyunlarına ilgi yoğun oldu

Fethiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen '2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali” kapsamında 5 ülkeden 350 dansçı sahnede hünerlerini sergilediler. İzleyiciler tarafından dans gruplarının hünerleri ilgiyle izlenirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Festivali önümüzdeki günlerde daha geniş ve daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Menteşe’den Dünya’ya zeybek dersi

Menteşe Belediyesi Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya zeybek dersi verdi. 38 üye ülkenin katılımı ile düzenlenen ‘Muğla Zeybeği Online Eğitim Çalışması’ Menteşe Belediyesi halk oyunları eğitmenlerince YouTube üzerinden canlı olarak yapıldı.

Onlıne İstiklal Marşı Okuma Yarışması ve Halk Oyunları yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldılar

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Pandemi dolayısı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen Online İstiklal Marşı Okuma Yarışması ve Halk Oyunları yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın elinden aldı.

Halk Oyunları Solo Performans Yarışması Sonuçlandı

Halk oyunları yarışması online olarak yapıldı.

Online Halk Oyunları Solo Performans Yarışması Düzenlenecek

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayelerinde Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce 19 Mayıs Kutlamaları kapsamında Online Halk Oyunları Solo Performans yarışması düzenlenecek.