Harman Haberleri

Harman Haberleri

Atapark’ta “Harmandalı” Gösterisi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yaş günü Milas’ın dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanacak.

Boğaziçi Tiyatro, Müzik ve Turizmle Harmanlandı

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde devam eden Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Tuz Binası konuklara büyülü bir atmosfer sunarken, Köy Meydanı ise sanatseverlerle doldu taştı.

Yaylalarda Harman Hasadı Başladı

Fethiye’deki yaylalarda harman dönemi başladı. Tarlalarında ekim yapan çiftçiler verim zamanı olan harmana başladılar.

TARİH VE DOĞANIN HARMANLANDIĞI İLÇE: SEYDİKEMER

Muğla’nın Seydikemer ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde bölgeye tatile gelen misafirlerine deniz, kum, güneş ekseninin dışında tarihi yerleri görme ve doğayla iç içe olma imkânı sunuyor. Seydikemer’in Muğla’nın parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Seydikemer’in Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Saklıkent, Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler Saklıkent’imizi ziyaret ederek, ilçemiz hakkında da bilgi sahibi olabilirler” dedi.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

'2020' Fethiye-Seydikemer Sosyoekonomik Rporu' yayınlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘2020 Fethiye ve Seydikemer Sosyoekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor.

İşletmeci Tüysüz, 'Herkesin güvenle tercih edebileceği bir Spa merkeziyiz'

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 6.5 aydır kapalı olan hamamlar 1 Temmuz itibari ile açıldı. Fethiye’de hizmet veren Harman Hamam, Spa işletmecisi Hatice Tüysüz, bin yıllık kültürü olan hamamların kötü anıldığını belirterek, pandemi döneminde hamamların günah keçisi olarak gösterildiğini söyledi.

Fethiye'de 'Meze Bizden' açıldı

Fethiye’nin Karagözler Mahallesinde açılışını gerçekleştiren “Meze Bizden”, ev yapımı ve doğal mezeleri ile Fethiye halkının damak tadına hitap edecek. 60 çeşit meze grubuyla hizmet verecek olan “Meze Bizden”, Ege yöresinin lezzetleriyle, Anadolu’nun lezzetlerini harmanlayarak Fethiye halkına hizmet verecek.

Babadağ’daki “yatır” mahkemelik etti

Türkiye’nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Fethiye Babadağ’daki yatır, vatandaşlar ile dönemin müftüsünü mahkemelik etti. İddialara göre; Fethiye’nin eski müftüsü gözetiminde Babadağ’ın zirvesindeki “yatır”ın açılıp nakledilmesi, vatandaşların tepkisini çekti. Babadağ teleferik projesi nedeniyle yatırın geçen dönem müftüsünün gözetiminde mezarın açılıp nakledilmesinin ardından bazı vatandaşlar, eski müftüyü CİMER’e şikayet etti. Yapılan soruşturmanın ardından eski müftü, şikayeti yapan şahsa iftira davası açınca Babadağ’daki yatırın açılıp ortadan kaldırıldığı ortaya çıktı. Babadağ’ın zirvesinde yıllardır “yatır” olarak bilinen mezar kaldırılınca, yöre sakinleri büyük üzüntü duyduklarını belirttiler.